ÅSIKT

Replik: Bra rutet, Karin!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Håller fullständigt med dig. Nu är jag helt arbetslös för tillfället, efter att ett sjukvikariat tagit slut. 65 % av min gamla lön ska jag klara min del av huset för + de andra utgifterna som man faktiskt har.

Mina barn är utflugna, men ibland behöver de ju hjälp... Sorry, kan inte fixa det just nu.

Det du skriver om RÄTT utbildning är ju också på kornet. Det man klarade av att sköta för fyra år sedan - det ska man plötsligt ha högskoleutbildning för, när arbetsgivare söker personal. Erfarenhet räknas inte.

Jag vill heller inte blir hembiträde för att få ett jobb. Men det är väl där arbetena ska öka? Och jag tycker om att arbeta med människor men är ingen sjukvårdande individ. Personlig assistent - samma jobb borta som hemma = hembiträde, åtminstone där jag testat på som timanställd.

Egentligen får jag väl inte uttala mig för jag röstade ju på ett av partierna i den här regeringen. Men jag känner mig lurad. Och inte tycks "mitt" parti ha mycket att säga till om när Reinfeldt och Borg håller i taktpinnen.

Jag tror jag ska skicka mitt CV till regeringen och fråga var jag kan få jobb som matchar det. Kan de svara tror du? Svaret är nog att de inte bryr sig. Jag bor för långt från Stockholm och är 45 plus och allmänt bra på administration och att svara i telefon och att skriva, både brev och artiklar. Såna behövs inte, inte ens på deltid om jag inte har högskoleutbildning.

Med vänliga hälsningar

Pauline Ström

Tack Karin, 46...

... för att du så bra har uttryckt vad alla oss andra har tänkt men inte har kunnat formulera med ord! Nu väntar vi bara på en förklaring på Alliansens "tänk" med sitt påhopp (ett av dem) på deltidsarbetare/ deltidsarbetslösa! Varför tar de inte arbetsgivarna i örat i stället? Eller varför inte lagstifta om inget annat hjälper!

De är ju högsta grad skyldiga till att arbetsmarknaden ser ut som den gör. När ska de sluta diskriminera kvinnorna? Varför ryter inte Alliansens jämställdhetsminister i mot alla dessa orättvisor, för det är minsann inte många män som måste nöja sig med en deltid. Nej heltid ska vara normen på arbetsplatserna! Det tycker jag är självklart.

Anna-Stina Strandberg