ÅSIKT

Kritiska invandrare i fp tystas ned

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Att folkpartiet nu skickar fram ”sina” invandrare i Liberala invandrarförbundet att bemöta påståendet att fp håller på att bli Danmarks motsvarighet till folkpartiet är inte förvånande. Ett av partiledningens vanligaste argument för att fp:s integrationspolitik inte är främlingsfientlig är just: Men det är ju invandrarna själva som lagt förslaget!

Så sas det om fp:s starkt kritiserade integrationspolitiska programförslag som innehöll punkter som ”automatisk utvisning för utländska medborgare vid brott” som kom våren 2005. Men sanningen är att kritiska röster bland oss med invandrarbakgrund tystas ner. Det är bara invandrare som säger ”dom rätta” sakerna som släpps fram.

Då är det inte heller förvånande att av de fyra invandrare som lade det kritiserade förslaget, så var två avlönade riksdagsledamöter i fp:s tjänst och två var anställda tjänstemän. Samtliga var beroende av partiet för sitt levebröd. Det finns anledning att ifrågasätta deras oberoende.

På vilket sätt hjälper det integrationen i vårt land när fp:s skolpolitiske talesman Jan Björklund vill att Säpo ska jaga muslimska ungdomar i våra skolor? Att vi folkpartister misstänks för rasism är det värsta som hänt den svenska liberalismen. Det kommer historien att utvisa.

Avslutningsvis vill jag meddela att två av de tre författarna till repliken mot mitt debattinlägg har sin inkomst genom folkpartiet. Anna-Maria Narti är avlönad av riksdagen för folkpartiet och att Mohamad Nori är anställd tjänsteman på folkpartiets riksorganisation.