Debatt

Framtiden får vi fixa själva

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Jag tycker det är jobbigt med politiken just nu. Det är nästan som vi befinner oss i en ankdamm. Blocken slåss och anklagar varandra i hårda ordalag men när det kommer till de politiska besluten är skillnaderna oerhört små.

Det är inte så konstigt att det är så här. EU-medlemskapet ger oss vissa grundbultar inte minst för den ekonomiska politiken. Oavsett politisk färg är dessa spelreglerna bara att följa. Den nyliberala era som världsekonomin nu befinner sig i verkar inget parti ha lust att bryta. Möjligtvis vänstern som slåss för stora kollektiva lösningar och höga skatter.

Men ingen tar dem på allvar. Tvärtom har vi fått en ny retorik i den politiska världen. Från att kräva höga skatter kräver alla skattesänkningar. Till och med pensionärerna, som i decennier har krävt reformer för en bättre ålderdom. Nu kräver de skattesänkningar. Varför får alla andra mindre skatt och inte vi är huvudbudskapet!

Jag undrar varför ingen börjar fundera över hur ekonomin egentligen fungerar i denna nyliberala anda. Det går inte så värst bra, vare sig med jobben, tillväxten, inflationen eller konkurrensen. Människorna har bara reducerats till en utgiftspost i budgeten.

Men vem bryr sig? I stället har politikerna fullt sjå att hålla sina riksdagsgrupper i styr och se till att de prioriterar att snacka skit om motståndaren.

Gott folk, framtiden får vi fixa själva. Det är nog inte så dumt!

Lotta Gröning

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning