Debatt

Säkra förorterna från moralpoliser

Debattören: I dagsläget tillåter regeringen skattefinansierad könsapartheid

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Förortssvenskarnas frihet måste försvaras. De har samma rätt till frihet som resten av det svenska folket, skriver Robert Hannah.
Förortssvenskarnas frihet måste försvaras. De har samma rätt till frihet som resten av det svenska folket, skriver Robert Hannah.

DEBATT

DEBATT. Förortssvenskarnas frihet måste försvaras! Efter Kalla Faktas avslöjande om självutnämnda moralpoliser som trakasserar kvinnor i svenska förorter kan politiker inte längre tyst se på medan en minoritet kriminella samt moralpoliser tagit makten i sina egna händer och förtycker majoriteten av förortssvenskarna.

Medan Sverige enligt BRÅ generellt sett har blivit tryggare har svenska förorter blivit osäkra. Förorterna har drabbats av en våg av grovt gängvåld och skottlossningar samtidigt som moralpoliser har tagit över områden och dikterar hur flickor får klä sig och förmår grabbar att kontrollera flickorna.

Trygghetspolariseringen som vi ser i Sverige måste stoppas. Det måste bli slut på tomt struntprat från regeringens sida. Regeringen lider av en ”utredningssjuka”. Vi har tillräckligt med forskning och förslag på vad som måste göras. Det krävs istället politisk mod och konkreta handlingar här och nu. Jag anser att dessa två konkreta åtgärder behövs nu direkt:

Stäng ner religiösa friskolor som tillämpar könsapartheid

Under många år har medier rapporterat om förtyck i religiösa friskolor i Sverige. Ändå har Skolinspektionen tillåtit skolor som Al-azharskolan i Stockholm och Römosseskolan i Göteborg att fortsätta med sin könsapartheid. Om vi tillåter att flickor ska sitta längst bak i bussen så tillåter vi även att skolan lär ut att flickor är mindre värda och att de ska underkasta sig grabbar. Vi berättar också för grabbarna att de ska styra och ställa över flickorna. Al-Azharskolan är ansvarig för att ha spridit hedersförtryckande system och borde därför stängas ner direkt.

Om inte regeringen stänger ner skolan nu så tillåter regeringen med gott samvete att skattebetalarna finansierar könsapartheid.

Säkra förorterna från kriminella samt moralpoliser

Det enda sätt att säkra svenska förorter från kriminella ligister, gäng samt moralpoliser som visserligen inte begår brott men som vill styra hur främst flickor ska klä sig och bete sig är att ha en synlig och närvarande polis.

Enligt Liberalernas beräkningar kan 2 000 poliser inom tolv månader omplaceras från skrivbordsarbete till yttre tjänst på gator och torg.

Dessa behöver placeras där de behövs bäst – på allmänna platser i svenska förorter. Men det kommer inte räcka – vi behöver även satsa medel på lokala trygghetsvakter för att finnas där för majoriteten i förorterna.

Vissa kan tycka att det är dåligt att ha polis på plats i svenska förorter och att det stigmatiserar – men om vi inte har poliser och trygghetsvakter på plats så kommer kriminella gäng och moralpoliser fortsätta styra.

Förortssvenskarnas frihet måste försvaras. De har samma rätt till frihet som resten av det svenska folket.

Den rödgröna regeringen kan inte längre ducka. Om regeringen inte stänger Al-Azharskolan och förstärker polisens närvaro här och nu kan jag bara konstatera: regeringen tillåter könsapartheid i förorterna och förstärker känslan att förortssvenskar är mindre värda säkerhet och trygghet. Det är dags för politiken att backa den goda majoriteten i de svenska förorterna.


Robert Hannah, riksdagsledamot för Liberalerna


Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Radikaliseringen i förorten

LÄS VIDARE

DEBATT. Inga moralpoliser på våra gator

ÄMNEN I ARTIKELN

Radikaliseringen i förorten

Robert Hannah

Liberalerna