Debatt

Välkomna våren med ett vårskrik

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

I dag hälsar vi våren välkommen. Många tänker ”supa” in den och andra ”smäller” in den. Själv tänker jag skrika in den. Ronjas vårskrik är nog det bästa jag vet. För något år sedan höll jag hemma i min kommun talet till våren. Till slut föreslog jag ett unisont skri. Precis framför mig stod en liten tant. Och hon skrek och slutade inte skrika och till slut började vi alla skratta. Efteråt konstaterade den fantastiska tanten hur befriande det var att släppa loss och skrika. Så är det sannerligen, ni borde faktiskt pröva själva. I år finns det särskilt mycket att skrika åt tycker jag. Den djupa ekonomiska krisen där det fria kapitalet spelat schack med människors liv.

Är det någon som är stolt över vad dessa krafter åstadkommit – arbetslöshet, ekonomisk ruin och fattigdom. Skrik åt det!

Eller varför inte skrika mot försäkringskassan, arbetsförmedlingen och socialförvaltningen som sätter människor under förmyndarskap och behandlar folk som ”fluglortar”. Skrik för din och andras värdighet.

Jag skriker för inskränktheten också. Inskränkthet är det värsta jag vet. Folk som inte tål att andra har åsikter de inte gillar. Folk som uppfostrar andra och alltid vet bäst. Folk som inte respekterar människor och accepterar att vi är olika och tycker olika. Mot den inskränktheten skriiiiker jag!

Läs Lotta Grönings blogg

Lotta Gröning

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning