”Duger inte L-kvinnornas pengar?”

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Sofis Modes Nina Johansson om Lindex blunder

Så jag är inte välkommen till Lindex? Jag är hyfsat normalbyggd, några kilon vill man ju som tjej alltid få bort. Jag är några centimeter längre än mina kompisar. Jag köper ofta L. Inte alltid för att jag måste, ibland vill man helt enkelt ha en löst sittande tröja. Men oftast för att medium inte räcker till. Medium innebär att skjortknapparna glipar vid brösten, medium innebär att kärlekshandtagen syns, medium innebär för korta byxor. Jag vill inte ha för korta byxor!

Jessica Almenäs visade igår på Fotbollsgalan att hon är en otroligt vacker kvinna som klär i galakläder, kanske inte i Affordable Luxury, men väl Luxury. Jessica Almenäs hade inte haft en chans på Lindex. Almenäs är normalbyggd, en kvinna, kanske lite längre än sina kompisar. Hon har säkert några kilon hon som tjej vill få bort. Hon har bröst. Varför duger inte hon? Och ännu värre, om inte vi som är normalbyggda klär i M, hur ska då de som är överviktiga, har kraftig benstomme, lite större rumpa, lite större höfter eller lite bredare axlar någonsin hitta plagg som klär dem? Jo, de får gå till de 4-5 plagg som hänger på de härligt inbjudande Big is Beautiful, Generous eller "Du är tjock"-liknande avdelningar där man får äran att ännu en gång visa att man inte hör till den klick i samhället som anses "normala".

Argumentet för att inte ta in L är rent ekonomiskt säger man. Men det konstigaste i hela den här blundern är att det är Lindex av alla butiker som vägrar L. Lindex? Är det inte ni som har köpare med en medelålder på runt 40 år? Kvinnor runt 40 år ser inte ut som 17-åriga modebloggare. Om de inte heter Anna Anka vill säga, men jag lovar er. Anna Anka handlar inte på Lindex. Det gör Anette i Växjö. Duger inte hennes pengar?

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN