Ljög ni medvetet om Keith Richards?

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets förstasida så skulle Keith Richards aldrig stå på en scen igen.

Var det en medveten lögn eller har Aftonbladet glömt bort vad källkritik/källgranskning betyder?

Svar: Jag skulle vilja kalla det för hjärnsläpp och tar kraftigt avstånd från sådana dragningar. Vi har haft rejäla diskussioner om det här på tidningen, det kan jag lova dig.

Råd om rakning befäster könsroller

Sofi Fahrman skrev om av vad man som man respektive kvinna bör raka/vaxa bort av sitt kroppshår.

Kontentan var att även om män i dag tillåts vara lite fåfänga och ändå betraktas som manliga så gäller detta bara till en viss gräns. Därför ska man exempelvis inte raka benen som man. En kvinna skulle absolut ta bort hår på bröstet, medan en man ska behålla det om det inte liknar en ryamatta.

Står Aftonbladet verkligen för detta? Ni har sedan ganska länge nu en tradition av att belysa jämställdhetsfrågor.

Det resonemang som Sofi Fahrman förde i denna artikel är av det allra värsta slag när det gäller att cementera könsrollerna.

Svar: Det Sofi beskrev i artikeln var vad som är inne och ute just nu. Jag tror inte man ska ta detta som ett inlägg i könsrollsdebatten.

Vart tog Värmlandsvädret vägen?

På löpsedeln utanför min butik stod det ungefär ”SPECIALPROGNOS FRÅN SMHI FÖR VÄRMLAND HUR VÄDRET BLIR I MAJ”. Besviken blev jag när ”specialprognosen” bestod av en mycket tunn prognos för hela landet över de närmaste dagarna. Värmland var inte ens med.

Svar: Något har tydligen gått fel. Aftonbladet gör varje dag ett stort antal speciallöpsedlar för enskilda orter. Det här var en sådan satsning. Tanken var att ge specialprognoser för ett antal orter eller landskap runt om i Sverige. Tydligen har det inte fungerat i Värmland. Jag beklagar det.

Vad säger du till Hagamannens barn?

Vad skulle du svara om Hagamannens barn frågade dig varför ni har publicerat bilder på deras pappa och deras hem åtskilliga gånger den senaste tiden?

Svar: Aftonbladet väntade en månad innan vi publicerade bild på Hagamannen. Då hade han erkänt sina brott. Ett av skälen till att vi väntade så länge var just hänsynen till de anhöriga. Att ett stort antal tidningar nu har namngett honom och även publicerat bilder tror jag är ett av de mindre problemen för den hårt drabbade familjen.

Skriv bättre för oss pollenallergiker

Efter en natt med ett helvete med snor och allmän klåda på hela kroppen trots hela batteriet av medikamenter som står till buds, blev jag nyfiken på dagens löp om far­liga allergimediciner.

Det skulle vara betydligt mer innovativt och läsvärt att presentera alternativa metoder att få bukt med eländet. Det är i mina ögon jävligt konventionellt att sätta en journalist att bläddra i Fass och göra en halvhjärtad och förutsägbar intervju med en expert från Läkemedelsverket. Jag vet att ni kan betydligt bättre än så här!

Svar: Jag vet att våren är en svår tid för alla som plågas

av allergi. Därför är ämnet intressant att skriva om. Den artikel du hänvisar till handlade om biverkningarna hos vissa mediciner. Men vi har också skrivit artiklar om hur man bäst lindrar sina besvär.

Publicerad: