ÅSIKT

Tufft av Reinfeldt men inte trovärdigt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Statsminister Fredrik Reinfeldt vägrar att träffa LO och TCO för överläggningar. Jag har prioriterat att träffa vanligt folk säger Reinfeldt i en kommentar, inte deras överordnande. Han poängterar också att Wanja Lundby-Wedin tillhör socialdemokraternas partiledning och den träffar han inte heller för överläggningar.

Han är tuff Fredrik Reinfeldt. Det är helt klart en bra inställning att inte snacka med folks överordnade utan att prata med folk själva. Men det är tveksamt om strategin håller hela vägen och om den är trovärdig. När det gäller facket kan det vara dumt att inte också prata med de som representerar de fackligt anslutna. Precis som statsministern pratar med direktörer och näringslivets tunga representanter. Jag kan inte tänka mig att Fredrik Reinfeldt avstår från att prata med Ingvar Kamprad på Ikea bara för att han träffat en kassörska på varuhuset i Haparanda.

Som statsminister är det bra att ha kontakter med alla grupper i samhället, även de som till varje pris försöker krossa ens maktinnehav.

Visst, Wanja Lundby-Wedin sitter på flera stolar, men det innebär ju inte att hon är en dålig samtalspartner. Tvärtom hon kan bidra med mycket!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM