Jag har aldrig kallat SD-väljare för grisar

Peter Hultqvist: Mitt citat sitter där det ska, Jimmie Åkesson

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Med den övriga högern ska SD sänka skatten för de rika, driva privatiseringar, värna vinster i välfärden och driva på för att människor ställs emot varandra. Mitt Sverige omfattar alla svenska medborgare. Det gör inte ditt, Åkesson. Slutreplik från Peter Hultqvist.
Med den övriga högern ska SD sänka skatten för de rika, driva privatiseringar, värna vinster i välfärden och driva på för att människor ställs emot varandra. Mitt Sverige omfattar alla svenska medborgare. Det gör inte ditt, Åkesson. Slutreplik från Peter Hultqvist.

SLUTREPLIK. Åkesson, du kommer inte undan! SD är ett högerextremt parti som lever på att göda invandrarfientlighet, skapa konfrontation och motsättningar, vill dra en gräns för svenskheten som utesluter stora grupper av svenska medborgare och som dessutom agerar rent antifackligt och löntagarfientligt.

Jag begriper att citatet ”Hur mycket man än sminkar en gris så är det fortfarande en gris” skär in i hjärtat på dig, eftersom det så tydligt blottlägger sanningen. I rak översättning, vilket tydligen är nödvändigt, betyder det ”Att försöka få något att se bättre ut än vad det är utan att lyckas”.

Du läser det jag skriver som ”fan läser bibeln”, det vill säga att du medvetet förvanskar.

Jag har aldrig kallat SD-väljare för grisar. Däremot beskriver jag med en tydlig liknelse ditt och SD-toppens agerande. Du omger dig med en företrädare som har talat om att samer och judar inte är svenskar. En annan närstående till dig beskriver det politiska läget i termer av ”seger eller död”. Jag behöver inte ge fler exempel på absurditeter.

Samtidigt ska nu fernissan på, så ni kan utgöra regeringsunderlag tillsammans med M och KD. Citatet sitter där det ska!

Tillsammans med den övriga högern ska ni sänka skatten för de rika, driva privatiseringar, värna vinster i välfärden och driva på för att olika så kallade kulturella identiteter ska ställas emot varandra.

Det blir konfliktfyllt. Sådan politik leder varken till mer pengar till skolan eller omsorgen. Och mitt i alltihop kräver ni att de regionala skyddsombuden ska avskaffas, vilket är direkt negativt för arbetsmiljöarbetet och rent antifackligt.

I ert samhälle slår man nedåt och klättrar på varandras ryggar!

Politiskt hoppar ni i ytligt surfande från ståndpunkt till ståndpunkt, beroende på vad som passar för dagen. Så jobbar högerextrema som ständigt vill blanda bort korten.

När du sedan ger dig hän åt någon sorts politisk amatörpsykologi med uppmaning till socialdemokratisk självrannsakan så har jag bara en sak att säga: Du och jag har helt olika värderingar och så kommer det att förbli! Därför är jag tydlig i min kritik mot SD.

Du säger att du älskar Sverige. Jag får tro dig på den punkten, Åkesson. Men skillnaden går mellan att mitt Sverige omfattar alla svenska medborgare. Det gör inte ditt. Och det är en stor och avgörande skillnad.

Jag vill ha ett Sverige för alla, inte bara några!


Peter Hultqvist, försvarsminister och socialdemokrat


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE