Debatt

Kompetensutbilda politikerna

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Jag tycker att våra politiker generellt sett är ett problem. De är inte verklighetsanpassade och inte redo att möta framtiden. Jag är absolut inte ute efter att skapa politikerförakt och jag är fullt medveten om att de flesta politiker gör så gott de kan utifrån de givna ramar och förutsättningar de har. Politiker vill givetvis väl. Men det räcker inte!

Vi lever i en ny tid, i en globaliserad värld som kräver nya lösningar. Ett nytt näringsliv håller på att växa fram och den enskilda människan är viktigare än någonsin. Det sociala kapitalet blir allt viktigare och det innebär att individen i kollektivet är nyckeln till framgång.

Dagens politiker har stora problem med att möta det nya samhället. De är fostrade av industrialismens politiska storheter och därför bli framtidens lösningar ofta samma som gårdagens. Vi backar in i framtiden med gammalt tänkande. Ta bara den tröstlösa partiträtan vi har om bidrag eller inte bidrag som sysselsätter de stora partierna. En debatt som inte leder någonstans.

Politiker behöver också kompetensutbildas precis som alla andra. De behöver studera och få ny kunskap för att kunna hitta lösningar på problem och leda utvecklingen. Vi behöver helt enkelt en ny och mer verklighetsförankrad politikerkår.

Vad tycker ni? Mejla oss: debatt@aftonbladet.se

Lotta Gröning

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning