Debatt

Nej Piratpartiet – ni har fel om cannabis

Slutreplik från Sven-Olov Carlsson i debatten om legalisering av cannabis

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Ett av huvudargumenten för legaliseringsrörelsen är att få ner och rent av bli av med brottsligheten, vilket alltså inte har hänt, skriver Sven-Olov Carlsson. Bilden är ett montage.
Ett av huvudargumenten för legaliseringsrörelsen är att få ner och rent av bli av med brottsligheten, vilket alltså inte har hänt, skriver Sven-Olov Carlsson. Bilden är ett montage.

DEBATT

SLUTREPLIK. Johan Svensson, Piratpartiet, vrider och vänder på verkligheten för att få den att passa de egna idéerna. Han bortförklarar den ökning av den cannabisrelaterade brottsligheten i Colorado och kan inte ta till sig att ökningen av trafikdöda cannabispåverkade bilförare har med legaliseringen att göra.

Antalet trafikdöda kopplade till cannabis ökar, samtidigt som andra olyckor minskar.

Ett av huvudargumenten för legaliseringsrörelsen är just att få ner och rent av bli av med brottsligheten, vilket alltså inte har hänt.

Att antalet trafikdöda kopplade till cannabis ökar, samtidigt som andra olyckor minskar, är givetvis en enorm missräkning för cannabisvännerna.

För att understryka svagheten i sin argumentation, dyvlar Johan Svensson på mig åsikter jag inte har om skademinskande metoder och satanism. Ett besynnerligt sätt att angripa en meningsmotståndare. Jag tror faktiskt att jag aldrig någonsin tidigare i mitt liv har skrivit ordet ”satanism” i en text.

Piratpartiet fick i senaste riksdagsvalet 0,11 procent av rösterna, en promille. En av förgrundsfigurerna i partiet ledde en kampanj för att kryssa in cannabisvänner i riksdagen. Ingen blev inkryssad.

Den svenska opinionen för att legalisera cannabis är svag. Det leder dock inte till att vi inte ska ha en seriös diskussion om detta. Men om Piratpartiet vill delta i den diskussionen får man nog vässa argumenten en del.


Sven-Olov Carlsson, Projektledare Prevent don’t Promote


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här

ANNONS

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ däck tryggt och enkelt hos Dackonline!

Extern länk från Däckonline SE

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Cannabis

LÄS VIDARE

DEBATT. Nej – i Sverige ska vi inte legalisera cannabis

ÄMNEN I ARTIKELN

Cannabis

Politik

Piratpartiet

Trafik