Debatt

Moderaterna slår sönder anställningsskyddet

Slutreplik från Peter Hultqvist om arbetsrätten

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Effekterna av Moderaternas politik blir i praktiken mer av godtycke och utsatthet från ett löntagarperspektiv, skriver Peter Hultqvist.
Effekterna av Moderaternas politik blir i praktiken mer av godtycke och utsatthet från ett löntagarperspektiv, skriver Peter Hultqvist.

DEBATT

SLUTREPLIK. Det är i detaljerna som djävulen bor. När Hans Wallmark (M) talar om att ”kompetens” ska ha stark tyngdpunkt i frågan om vem som ska få behålla jobbet så öppnar han dörren till en rejäl tyngdpunktsförskjutning till arbetsgivarnas fördel.

Fackets förhandlingsposition försvagas mycket märkbart. I praktiken slår man sönder lagen om anställningsskydd. 

Elisabeth Svantesson (M) har kallat den nuvarande lagen för en "falsk anställningstrygghet" eftersom antalet år i anställningen är avgörande. Detta trots att parterna har stor vana att hantera detta på enskilda arbetsplatser.

Men detta förnuft efterfrågas inte. På den fackliga sidan efterfrågas inga förändringar av det slag Moderaterna står för.

Moderaterna struntar i detta och vill tillfredsställa arbetsgivarna. Effekterna av deras politik blir i praktiken mer av godtycke och utsatthet från ett löntagarperspektiv. Hans Wallmark försöker dölja effekterna av politiken bakom fluffiga formuleringar. Detta ska avslöjas ordentligt innan valet! 


Peter Hultqvist (S)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Valet 2018

LÄS VIDARE

DEBATT. Moderaternas plan för Las luktar Sovjet

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2018

Peter Hultqvist

Moderaterna

Hans Wallmark