Lööf och Björklund sviker Alliansen

MUF: Ett parti ska göra allt man kan för att få igenom sin politik

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Att lösa de omfattade samhällsproblem vi har i Sverige för närvarande är ingenting som kan vänta, skriver Benjamin Dousa.
Att lösa de omfattade samhällsproblem vi har i Sverige för närvarande är ingenting som kan vänta, skriver Benjamin Dousa.

DEBATT. Anna Kinberg Batras utspel i morse var för oss i Moderata Ungdomsförbundet efterlängtat. Vi har sedan länge kämpat för en mer aktiv oppositionspolitik.

När vi har en historiskt impopulär regering i minoritet som bland annat gör det allt svårare för människor att komma i arbete och förvärrar poliskrisen så måste gränsen någon gång vara nådd.

Annie Lööf och Jan Björklund sviker i dag inte bara Alliansens nästan 2,5 miljoner väljare, utan även Sverige.

Sverige är på väg åt fel håll. Och när Decemberöverenskommelsen har tillåtits att leva kvar i praktiken har riksdagsmajoriteten spelat ut sin roll som opposition. Tyvärr har Alliansen varit de största förlorarna på det, och Sverigedemokraterna de största vinnarna. Den rådande situationen – där hundratusentals människor som känner oro inför vart Sverige är på väg tvingas bort från Alliansen på grund av att de inte litar på oss – kan inte tillåtas fortsätta.

Allt fler kommuner har växande bostadsköer, migrationskostnaderna fortsätter att skena och arbetslösheten är ett stort samhällsproblem. Vi vet att flera av Alliansens förslag skulle kunna göra stor nytta i syfte att just få fram fler bostäder, skära i offentliga migrationskostnader och öka sysselsättningsgraden. Vi vet dessutom att det finns en riksdagsmajoritet för många av de förslagen, och dessutom för en budget. Att ändå inte agera, är ett svek mot väljarna.

Det är inte Alliansens ansvar att få igenom regeringens politik. Det är Alliansens ansvar att stoppa den utvecklingen regeringen driver på – den utveckling som går åt helt fel håll. Väljarna är trötta, besvikna och uppgivna över det politiska läget och det bästa sättet att ta sig ur den nedåtgående spiralen är att våga driva sin egen politik.

Att lösa de omfattade samhällsproblem vi har i Sverige för närvarande är ingenting som kan vänta. Som politisk rörelse har man ett förpliktigat ansvar att göra allt vad man kan för att få igenom sin politik. Gör man inte det så sviker man sina väljare och tappar också sin egen funktion som parti. Det borde även Jan Björklund och Annie Lööf förstå.


Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet


Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE