Ni slår undan benen på svenska löntagare, S

Slutreplik från SD om skyddsombuden

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Shekarabi och S är mer än välkomna att granska och syna SD:s politik. Kanske kan ni lära er något om hur man prioriterar löntagarnas trygghet och intressen före den egna makten, skriver Magnus Persson.

SLUTREPLIK. Det är numera allmänt vedertaget att Socialdemokraterna utvecklat en vana av att sprida felaktigheter om sina motståndares politik – vilket vi bland annat kunde bevittna under de senaste valrörelserna. Huruvida detta beror på okunskap eller om det är en strategi från deras håll låter vi dock vara osagt.

På just ämnet strategier kunde Aftonbladet alldeles nyligen rapportera om en sådan som Socialdemokraterna nyligen tagit fram med syfte att öka sitt stöd hos LO-anslutna väljare. Där framgår det att man bland annat avser genomföra följande:

  • Facklig-politisk samverkan ska ske på alla politiska nivåer, från gräsrötter till statsråd, och genomsyra allt arbete.

  • I valrörelser ska S kunna låna in personer från LO.

  • Handlingsplaner tas fram för att säkerställa socialdemokratisk medlemsrekrytering bland fackliga

I ljuset av detta blir det i det närmaste komiskt när Shekarabi bestämt hävdar att Sverigedemokraterna ”politiserar skyddsombudsuppdraget”, när vi har det svart på vitt att S till synes betraktar LO-kollektivet som det socialdemokratiska partiets egendom, att förvalta utifrån sina egna önskemål och behov.

I sitt svar ignorerar man även skillnaden mellan lokala och regionala skyddsombud. Vi vill lägga de regionala skyddsombuden under arbetsmiljöverket, samtidigt som vi anslår mer resurser till arbetsmiljöverket än vad regeringen gör.

De lokala skyddsombuden skall av naturliga skäl vara kvar på arbetsplatsen – det vi vänder oss emot är det politiska inflytandet över deras arbete. De lokala skyddsombuden genomför ett enormt viktigt arbete för att bidra till en bra och säker arbetsmiljö, och är inte ett uppdrag som skall behöva påverkas av påtryckningar från Socialdemokraterna eller något annat parti. 

Om nu Socialdemokraterna verkligen värnar om löntagarna ställer vi ännu en gång frågan; varför röstar S nej till att utöka preskriptionstiden för arbetsmiljöbrott? Varför förespråkar de höjd pensionsålder? Varför utökar man undantagen i LAS?  

Faktum är att dessa saker inte är något som Socialdemokraterna vill tala om. Det är dock på tiden att de inser att retorik och floskler inte räcker till när de samtidigt så uppenbart slår undan benen på svenska löntagare i praktiken. Det är med andra ord inte löntagarna som svikit Socialdemokraterna, utan det är S som svikit löntagarna.

Shekarabi och resten av Socialdemokraterna är således mer än välkomna att granska och syna Sverigedemokraternas politik. Kanske kan ni lära er något om hur man prioriterar löntagarnas trygghet och intressen före den egna makten.


Magnus Persson, arbetsmiljöpolitisk talesperson och byggnadsarbetare (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.