Debatt

Invandrare drabbas av vänsterns ”fina” rasism

Debattören: Måste vi med invandrarbakgrund vara särskilt lojala mot vänstern?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Hög kriminalitet är väldigt ofta kopplad till en totalt misslyckad integrationspolitik. När jag presenterat åtgärder jag genuint tror på, har jag blivit bemött av vänsterns vrede och fina rasism. Förminskande i form av att jag inte vet vad jag egentligen tycker, skriver  Hussein Salim, representant för moderata studenter Uppsala.
Hög kriminalitet är väldigt ofta kopplad till en totalt misslyckad integrationspolitik. När jag presenterat åtgärder jag genuint tror på, har jag blivit bemött av vänsterns vrede och fina rasism. Förminskande i form av att jag inte vet vad jag egentligen tycker, skriver Hussein Salim, representant för moderata studenter Uppsala.

DEBATT

DEBATT. Med valet i sikte har samtliga partier påbörjat sitt kampanjande. I varje gatuhörn ser vi valaffischerna som ska tala till opinionen. Den här gången med en undergångskänsla som nästan går att klå förra valet.

Annie Lööf ser bestämd ut med klar blick, hon ska än en gång ta kampen mot högerpopulism. Jonas Sjöstedt är inte sämre, mitt under pågående debatt i SVT vädjar han till väljarna att inte ge makt åt rasisterna. Löfven står med ena foten vid dörren. Han kan inte riktigt bestämma sig. Ska han skryta den här gången om hur många asylsökande som åkt tillbaka till sina hemländer under hans tid eller ska han försöka avskräcka väljare från att rösta på en gedigen opposition genom att använda epitet som "rasist" och "högerextremist".

Att vänstern skrämmer oliktänkande med dessa ordval är varken nytt eller unikt för Sverige. Det har alltid varit en del av tonen från den politiska vänstern. Det som däremot förvånar är hur vi av invandrarbakgrund år efter år fortsätter köpa detta narrativ av att vänstern är de goda och högern de onda. Ett narrativ som enbart vill pressa oss till att ge våra röster i utbyte mot en meningslös identitetspolitik.

Vi har en pågående nationell kris i våra förorter som behöver omedelbar sakpolitik. En kris i form av hög kriminalitet som väldigt ofta är kopplad till en totalt misslyckad integrationspolitik. Då hjälper det inte att Löfven håller första majtal om hur M och KD ska akta sig från de högerextrema.

Det som behövs för att lösa krisen är fler poliser, mer kameraövervakning, ett bidragstak så att människor väljer jobb framför bidrag, samt längre straff för de gängkriminella så att de inte längre ges möjligheten att värva nya unga till det kriminella livet. Slutligen behövs det en stram migrationspolitisk för att man överhuvudtaget ska ha en chans att integrera de människor som har invandrat till Sverige. Socioekonomisk bakgrund och ungdomskriminalitet hör ihop.

När jag presenterat åtgärder som dessa, vilket är åtgärder jag genuint tror på, har jag blivit bemött av vänsterns vrede och fina rasism. Förminskande i form av att jag inte vet vad jag egentligen tycker, att jag blivit manipulerad av den onda högern och jag istället bör känna tacksamhet. Vi av invandrarbakgrund ska alltså ha en särskild lojalitet till vänstern, annars är vi "otacksamma".  Hur ska jag kunna känna tacksamhet för ett system som klart inte fungerar?

Sverige har inte och har aldrig haft en fungerande integrationspolitik. De vänsterliberala partierna har varit upptagna med att tävla i vem som kan vara mest antirasist och locka flest röster från Sveriges utsatta förorter. Målet för integration är så pass lågt bland vänstern att man nu knappt ens bemödar sig med att kampanja på svenska i dessa områden, istället trycker man ut affischer på arabiska där man varnar för högern.

Hade vänstern dock varit så tolerant som man påstår sig att vara, hade man inte haft antagandet att alla med invandrarbakgrund tänker eller ska tänka lika. Faktum är att det är en hel del som tänker olika från vänstern. Dessa personer är inte ”manipulerade”, ”oförstådda” eller ”otacksamma” som vänstern vill referera till dem som. De är fritänkande individer som vaknat upp från vänsterns narrativ. De vill inte längre bli placerade i den lilla box där man måste tänka som vänstern – annars får man den ”fina” rasismen mot sig. De har sett problemen och vill ha en politik nu som lägger fokus på att skapa förändring, den förändringen kan endast högern stå för.


Hussein Salim, representant för moderata studenter Uppsala


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Integrationen i Sverige

LÄS VIDARE

DEBATT Rött ljus för den nya vänsterpopulismen

ÄMNEN I ARTIKELN

Integrationen i Sverige

Migration

Integration

Invandringspolitik

Integrationspolitik

Högerpopulism

Rasism