Svenskarna förtjänar regeringens ursäkt

Slutreplik från SD om migrationen och välfärden till S

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Regeringens arbetsgivare, det svenska folket, förtjänar en ursäkt, en ursäkt för att man låtit ett Socialdemokratiskt storhetsvansinne gå före folkets väl och ve. En ursäkt för att man inte tagit ansvar för migrationen, skriver Oscar Sjöstedt (SD) i en slutreplik till S.
Regeringens arbetsgivare, det svenska folket, förtjänar en ursäkt, en ursäkt för att man låtit ett Socialdemokratiskt storhetsvansinne gå före folkets väl och ve. En ursäkt för att man inte tagit ansvar för migrationen, skriver Oscar Sjöstedt (SD) i en slutreplik till S.

SLUTREPLIK. Socialdemokraterna har stoppat huvudet i sanden. De tycks varken se eller höra – inte över huvud taget ens märka den situation som de försatt Sverige i. Det är rent ut sagt pinsamt att de anser sig sätta välfärden främst när de själva är ytterst ansvariga för välfärdens extremt oroande krissituation.

Det räcker med att slå upp en tidning i dagens Sverige för att konstatera att vården kollapsar, svenska pensionärer får en allt sämre service och kommunernas ekonomi pekar rakt ned i backen. För att inte tala om utbredd segregation, arbetslöshet, våldsbrott och bombdåd. Faktum är att Sverige aldrig har haft en så usel och ansvarslös regering som i dag.

Det är resultatet av regeringens oansvariga migrationspolitik som i dag hunnit ikapp det svenska välfärdssystemet. Pengarna dräneras snabbare än vad regeringen vill fylla på. I stället dansar Socialdemokraterna efter det extrema Miljöpartiets pipa och vräker ut miljardbelopp på kontraproduktiva särlösningar och symbolpolitik.

I stället för att lägga manken till och kämpa för Sverige, sitter regeringen med näsan djupt ned i 73-punktsprogrammet och införlivar reformer som går stick i stäv med vad som faktiskt är nödvändigt för att rädda välfärden.

Makten framför allt.

Regeringens arbetsgivare, det svenska folket, förtjänar en ursäkt, en ursäkt för att man låtit ett Socialdemokratiskt storhetsvansinne gå före folkets väl och ve. En ursäkt för att man inte tagit ansvar för migrationen och en ursäkt för att man inte såg utvecklingen komma trots att den stirrade hela Sverige rakt i ögonen.

Vi har hela tiden varnat för den situation som i allt snabbare takt fördjupas och förvärras. Våra satsningar är inte bara större än regeringens, de är också proaktiva. Regeringen agerar istället ständigt för sent och i regel alldeles för lite.

En särskilt intressant egenskap hos Socialdemokraterna är förmågan att skjuta ifrån sig all form av ansvar. Ett ansvar som de trots allt haft de senaste sex åren. Bland annat beskyller de oss för att ”cementera utanförskapet” och påstår att vi skulle föredra att arbetslösa invandrare ska sitta hemma och leva på försörjningsstöd. Nej – vi föredrar att de återvänder till sina hemländer.

Det är dags att lämna över ansvaret till de som är beredda att axla det. Det är dags för regeringen att komma till insikt att man inte har vad som krävs för att leda landet.


Oscar Sjöstedt, Ekonomisk-politisk talesperson (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Texten är en slutreplik. Läs hela debatten här

Publisert:

LÄS VIDARE