ÅSIKT

Varför sparkade ni Anna Ekelund?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Läste i sektionen där du svarar på frågor från läsarna att en person ville ha bort Johan Hakelius. Själv vill jag bara uppmana dig att inte lyssna på sådana befängda förslag.

Johan Hakelius är den bästa kolumnisten ni har. Speciellt sedan ni sparkade ut Anna Ekelund tror jag hon hette.

Jag begriper inte hur ni kunde sparka henne. Hon var en extremt frisk fläkt i dessa feministhysteriska tider. Var ni rädda att stöta er med fru Schyman eller?

Svar: Debatten om Aftonbladets kolumnister fortsätter, det är bra. Tanken är ju att deras kolumner ska väcka känslor, både positiva och negativa. Det man ska komma ihåg är att de åsikter de framför är deras egna, inte Aftonbladets officiella hållning i skilda frågor.

Använd inte begreppet ”oäkta barn”

Varför använder ni det förlegade och nedsättande uttrycket oäkta barn om furst Alberts barn? Det finns inga oäkta barn! Använd åtminstone ordet utomäktenskaplig om ni nödvändigtvis måste sätta en beteckning på dessa barn.

Begreppet oäkta barn är bara ett uttryck för förakt.

Svar: Håller med dig, det finns inga oäkta barn.

Ni gör er lustiga över tjurfäktningarna

Varför i hela fridens namn publicerar Aftonbladet en mängd bilder på tjurfäktning?

I princip varje vecka publiceras någon bild när en ”modig” tjurfäktare blir stångad eller råkar illa ut. Sanningen bortom ögonblicksbilden är dock att tjuren blir förnedrad, torterad och avrättad och den så kallade tjurfäktaren blir ”hjälte”.

Genom att visa alla dessa bilder, tillsammans med någon putslustig undertext, bagatelliserar, glorifierar och legitimerar Aftonbladet tjurfäktning. Är det verkligen Aftonbladets åsikt? I annat fall: Inga mer bilder som glorifierar detta barbari!

Svar: Tjurfäktning är förvisso en omdiskuterad underhållning. Själv skulle jag ha svårt att sitta på läktaren och se tjuren plågas till döds. Men det betyder inte att Aftonbladet ska avstå från att nyhetsrapportera om olyckor och dödsfall i samband med tjurfäktning.

Aftonbladet och TV8 i en kladdig röra

Har Aftonbladet någon slags avtal med TV8 och Studio Virtanen? Vi som bara tillhör ”folket” blir minst sagt förvirrade när Aftonbladet slår upp Virtanens innelista så stort och så visar det sig att de flesta som hamnar på den har varit gäster i Studio Virtanen på TV8! Det känns minst sagt kladdigt och inavlat.

Eller är det så att när man uppnått en viss status, som han har, så får man göra som man vill? I hans fall skamlöst plugga sin egen kommande bok, sitt jobb som DJ på en klubb etc. Naturligtvis för att AB är rädda att tappa honom.

Kanske har Aftonbladet ägarintresse i TV8, bokförlag med mera, och allt kanske bara är smart marknadsföring?

Svar: Nej, Aftonbladet har inga ägarintressen i TV8 eller bokförlaget där Virtanens bok kommer ut. Däremot visas Virtanens program både i TV8 och i Aftonbladets nystartade kanal. Att gästerna ofta sammanfaller med Virtanens innelista i tidningen är kanske inte så konstigt.

De personer han tycker är heta på innelistan är naturligtvis även heta för en tv-publik.