Vi säger nej till er dåliga skolpolitik, S

Replik från Moderaterna om skolan och jämlikhet

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Till skillnad från S nöjer vi oss inte med medelmåttiga kunskapsresultat. M höjer därför ambitionerna för svensk skola och säger nej till dålig skolpolitik, skriver Kristina Axén Olin.
Till skillnad från S nöjer vi oss inte med medelmåttiga kunskapsresultat. M höjer därför ambitionerna för svensk skola och säger nej till dålig skolpolitik, skriver Kristina Axén Olin.

REPLIK. Det stämmer. Moderaterna säger nej till regeringens och Anna Ekströms dåliga skolpolitik.

I stället prioriterar vi kunskapsreformer som får effekt på elevernas kunskapsresultat.

Forskningen visar att tid mellan lärare och elever spelar stor roll för kunskapsutvecklingen. Därför tycker vi att det är fel att elever i Sverige får ett helt år färre timmar i grundskolan jämfört med elever i andra länder. I vår budget höjer vi ambitionerna för svensk skola och investerar i fler timmar på schemat.

I de internationella kunskapsmätningarna står kunskapsläget i svensk skola i princip still. Sedan Socialdemokraterna tog över regeringsmakten har kunskapsreformerna lyst med sin frånvaro.

Kvittot på detta ser vi i den nyligen presenterade TIMSS-mätningen. I den står det klart och tydligt att resultaten i matematik fortsatt ligger under OECD-genomsnittet.

Det är ett underbetyg till utbildningsminister Anna Ekström och Gunilla Svantorp, båda S.

I Sverige ska alla barn ges biljetten till klassresan. Vi kommer aldrig att acceptera att 15 procent av eleverna lämnar grundskolan utan gymnasiebehörighet.

Vi moderater utökar skoldagarna med en timme per dag, med fokus på svenska och matematik. Vi vill också avskaffa elevens val till förmån för andra ämnen. Lovskola och läxhjälp byggs ut för att fler elever ska kunna gå vidare i sina studier.

Till skillnad från Socialdemokraterna nöjer vi oss inte med medelmåttiga kunskapsresultat. Moderaterna höjer därför ambitionerna för svensk skola och säger nej till dålig skolpolitik.


Kristina Axén Olin, utbildningspolitisk talesperson (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE