ÅSIKT

VM för hemlösa – var är Ringholm?

DEBATT

Finansminister Bosse Ringholms vurm att delta i fotbolls-EM i Portugal i juni i år var så stort att han reste med regeringsplanet. Det kostade skattebetalarna 70 000 kronor.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I måndags polisanmäldes Ringholm hos Mölndalspolisen av debattören PETER BRYCH, som anser att Bosse Ringholm gjorde sig skyldig till egenmäktigt förfarande.

Brych skriver nu i ett öppet brev till finansministern med anledning av pågående fotbolls-VM för hemlösa Göteborg:

– Eftersom du visar ett så stort intresse för denna sport så finner jag det märkligt att du inte kan komma till Göteborg och med din närvaro hedra dessa våra VM-hjältar.

Foto: GÅR TUFF MATCH David Taymas spelar för Sverige och gjorde tre mål i matchen mot Tyskland, som slutade 7–3. Här peppar han målvakten. Finansminister Bosse Ringholm tog 70 000 kronor från svenska folket för att se EM i Portugal, men syns inte till på läktaren i Göteborg.

Öppet brev till Bosse Ringholm.

Nu har man sparkat igång fotbolls-VM för hemlösa i Göteborg. Sverige vann första matchen mot Tyskland med hela 7–3. Eftersom du visar sådant stort intresse för denna sport så finner jag det märkligt att du inte kan komma till Göteborg och med din närvaro hedra dessa våra VM-hjältar. Tyvärr är dessa hemlösa en produkt av den totalt misslyckade bostadspolitik Ni bedrivit i så många år. Det där med ”allas lika värde” och solidaritet är ju bara en utopi.

När jag såg dessa VM-spelare från olika delar av världen på Götaplatsen, så slog det mig hur bra vi har det, vi som har tak över huvudet och mat för dagen. Vissa av VM-spelarna är tandlösa, långhåriga och slitna och man ser att livet farit hårt fram med dem, men de är grymt stolta och deras ögon lyste av glädje över att få representera sina länder.

Jag fick tårar i ögonen och jag kände en skamkänsla över hur illa vi behandlar våra medborgare, vars enda fel är att dom inte kan anpassa sig till ett samhälle där krav och skyldigheter är mera påtagligt än ens rättigheter.

I FN-konventionen om de mänskliga rättigheterna står det att var och en skall ha rätt till en tillfredsställande levnadsstandard, det vill säga tillräckligt med mat och en lämplig bostad!

Detta har Sverige undertecknat och min fråga, Ringholm: OM du nu har kunskap om detta, varför har vi då så många hemlösa?

Man kan ifrågasätta om det inte är ett egenmäktigt förfarande du gjorde dig skyldig till den 16 juni i år, då du på eget initiativ tillförde dig regeringens flygplan och ordnade hemresan på bekostnad av våra skattemedel, en summa på hela 70 000 kronor.

Gränsen för snatteri, tror jag går vid 200 kronor och då man tänker på den summa du tog, så bör brottsrubriceringen bli grov stöld. Är du ett föredöme som socialdemokrat och som finansminister, Bosse Ringholm?

Jag kallar sådana människor som skor sig på andra och som utan skrupler förser sig på andras bekostnad för ”ekonomiska terrorister”! Du har chansen att återbetala denna summa och då kanske man kan återfå förtroendet för dig, till dess så ser jag ditt handlande som ett hån mot de människor som Ni påstår er representera.

Dog den socialdemokratiska ideologin på Sveavägen i februari 1986, Bosse Ringholm?

Kom till Göteborg, fotbolls-VM avslutas den 1 augusti, och visa vårt fotbollslag respekt. Eller är dessa grabbar inte värda detta?

Och hade inte pengarna bättre behövts hos dem, som livet farit så hårt fram med.

I måndags gick jag till Mölndalspolisen och polisanmälde händelsen där 70 000 kronor försvann på ett mycket grovt sätt. Det är inte så mycket för pengarna utan på det kriminella sätt detta genomfördes. Står du ovanför lagen, Ringholm eller har Ni i partitoppen egna lagar som inte gäller övriga befolkningen.

Jag avslutar med ett par visa ord, faktiskt från en socialdemokrat från dåtiden, men det rådet borde du ha med dig i nutiden, Ringholm. Det är från fd socialminister Gustav Möller:

”Att inte använda skattemedel effektivt är som att STJÄLA FRÅN DE FATTIGA”!

Ge dessa 70 000 kronor till Sveriges fotbollslag för hemlösa, där gör dom mer nytta än i din överfyllda plånbok! Samtliga politiker är valda av folket och då är det vår uppgift att respektera våra medborgares liv och egendom.

Du har missbrukat din ställning, en dag kanske du inser det och då frågar jag dig: Hur mår du då?

Man kan inte äta pengar, fast en del utvalda tror detta på fullt allvar och det skrämmer mig!

Välkommen till Göteborg! (S)kammens VM?

Peter Brych