ÅSIKT

”Förvirrade flickor som gillar hiphopare är bara sorgligt”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Lisa Magnusson om misstaget att tolka macho som manligt

Lisa Magnusson bloggar vidare på aftonbladet.se.

Här är ett utdrag ur hennes blogg.

Lisa Magnusson.

Jag tror ärligt att hiphopen måste vara den osexigaste jävla musikgenren nånsin. Och det är inte de fula kläderna, den dåliga musiken eller ens de usla texterna jag värjer mig emot mest. Det är själva hiphoparna.

För de enda som kan tycka att hiphop är tufft är ju folk som själva är alldeles för ängsliga och överspända för att se att oj, vänta, det vilar verkligen ETT LÖJETS SKIMMER över det här snacket om vapen & knark & brudar. Istället sätter sig de gossarna ned och drar upp volymen och tänker true dat, det här gillar jag.

Fast det sorgligaste är ju de förvirrade flickor som gillar hiphopare. Som har fått för sig att manlighet = macho och därför tycker att det hetaste som finns är en man som hotar med ond bråd död bara nån kollar på honom, och att näst bäst är nån medelklassig svenne som kan the lingo och är down with the shit och hasar runt med brallorna halvt neddragna. Ja jävlar.

Tacka vet jag melodiös mespop med smörig text och gubbrockskomp. Bättre än så blir det inte! Fast verkar jag vara rätt ensam om att fatta.

Satan vad jag kommer att få lida sedan när jag sitter där på ålderdomshemmet och det är eftermiddagskaffe med gräddtårta & bingo och ALLA gamla hiphop-dj:ar står och knuffas vid skivspelaren, med de sladdriga gubbrumporna väl synliga ovan baggybrallorna.

Lisa Magnusson

ARTIKELN HANDLAR OM