ÅSIKT

Lars Danielsson och mobben

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Det är folkstorm mot Lars Danielsson. Jag märker det inte minst på reaktionerna vi får till tidningen. Det är en brutal folkdomstol som tar till orda. Danielsson ska hängas är ledordet. Jag kommer att tänka på Axel von Fersen som på sin tid lynchades av en uppretad folkmassa.

Jag hörde Lars Danielsson på radion i morse. Jag är en krossad man, sa han. Han var vid vägs ände. Klart att jag förstod att han inte orkade mer och inte skulle säga något nytt.

Det är inte synd om honom vrålar den uppretade folkmassan. Men jag tycker att det är synd om honom. Hur högt pris ska den mannen betala?

Varför får han stå ensam? Var är alla andra som var medansvariga. Andra tjänstemän på UD, Göran Persson som tog honom till sin barm och bedyrade vilken duktig och kompetent person han var. Hallå Persson, varför säger du ingenting nu? Du tog ju på dig hela ansvaret!

Självklart ska statens högsta politiska tjänstemän inte ljuga för granskande instanser. Det är ett allvarligt brott. Men Lars Danielsson ensam har inte ansvaret för tsunamikatastrofen.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM