ÅSIKT

Fredrik Reinfeldt:

DEBATT

Otroligt att de andra böjde sig på en gång!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Ja, Lars och Göran visste jag ju var jag hade, men Maud, hon kommer att bli trubbel. Hälften kvinnor? Hur ska det gå till?

Jag får ta in frugan. Då kommer vi ju att ses ibland också. Filippa får bli socialminister, tror jag. Hon har ju skött Täby väldigt bra. Inte mycket misär och social utslagning där inte.

Vad är det nu vi glömt under valrörelsen? Utrikespolitiken, självklart, men där måste jag bara övertyga de andra att ”gemensam valuta” betyder dollar och inte euro.

Miljön? Där är vi alla fall överens inom alliansen att reta upp miljöpartiet. Mitt förslag som miljöminister blir nog Anders Björck. Och vad ska jag göra med Lars? Vice statsminister, kanske? Måste fråga talmannen vad en sådan gör.

Undrar om jag törs skoja med pressen redan? Göran sägs ju ha varit litet busig på sin tid. Om jag säger till K G Bergström att kd får ta hand om familjepolitiken, Marit Paulsen blir näringsminister och Maud Olofsson som utrikesminister. Herregud vilken cirkus. Jag tror inte Maud ens kan engelska!

Sedan gäller det att förklara det här med att vi är det nya arbetarpartiet. Den ende som fattade det på en gång var ju Göran Persson, för han blev ju godsherre.

Det är jobbigt med alla som röstade på oss som inte är moderater. Så mycket att förklara liksom...

I huvet på partiledarna:

Jan Bylund tolkar partiledarnas tankar (satir)