ÅSIKT

TV7 inget för 48-åringar?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Det var väldigt intressant att läsa om premiären för Aftonbladet TV7. Dock blev jag illa berörd när ni så tydligt berättar att ni selekterar ut en målgrupp på 15–44 år.

Är själv 48 år och hade tänkt att detta kunde vara av stor intresse för mig. Är en trogen läsare av Aftonbladet, både i pappersformat och nättidningen. Men tydligen är jag och alla andra över 44 år inte av intresse som TV7-tittare?

Svar: Du ska inte ta det här med målgrupper så allvarligt. Självklart är Aftonbladet TV 7 till för alla. Själv är jag en bra bit över 44 år, precis som du påpekar, och jag har stort utbyte av de program som vi sänder. Sen är det så att alla tv-kanaler har en ungefärlig åldersinriktning när de bestämmer sin programtablå. Aftonbladet TV 7 skiljer sig faktiskt inte ett dugg från t ex TV4 eller SVT 1 på den punkten.

Aftonbladet borde skämmas

Heder åt Aftonbladets osjälviskt, utan dubbelmoral, arbetande journalister! Ni har dragit ert strå till stacken för att göra gatorna säkrare.

Det känns bra att ni sätter stopp för polisens smusslande i deras försök att få fast våldtäktsmannen i Västerås. Allmänheten har naturligtvis rätt, och stor nytta av, att få reda på de ränker poliserna smider i jakten på våldtäktsmannen.

Västerås kvinnor känner utan tvivel att gatorna är tryggare nu när polisens hemliga plan (spaning på cykel, red anm) är avslöjad. Nu hoppas vi bara att ni får möjlighet att publicera namn, bild och arbetsschema på de poliser som civilklädda jobbar inom den tidigare hemliga planen. Skämt åsido, skäms du inte över den cynism och dubbelmoral ovanstående artikel visar prov på?

Svar: Ja du Tommy, kanske vore det bäst om Västerås kvinnor skulle hållas i okunnighet om vad som händer. Med ditt resonemang hade det naturligtvis varit lugnast för alla om media förtigit händelserna helt och hållet. Men medias roll är i första hand att berätta, inte att förtiga.

Och kanske är det t o m så att kvinnorna i Västerås känner sig tryggare nu när de vet att civila poliser finns ute och spanar på Västerås gator och torg.

Ömklig succé

”Foppa gjorde succé i natt” var rubriken i söndagens Aftonbladet. Hur mycket krävs för succé numera, en assist i en förlustmatch har jag svårt att se som succé eller?

Svar: Det är ju inte bara mål och assist som räknas när man bedömer en ishockeyspelaras prestation. Enligt de flesta bedömare i amerikanska tidningar gjorde Foppa en kanonmatch från första till sista minuten. Sånt räknas också.