Kvinnor döms hårt – vi måste kunna förlåta

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Replik från Sveriges Kvinnolobby om Amineh Kakabaveh

Clara Berglund och Anna Giotas Sandquist.

REPLIK. Sveriges Kvinnolobby är en paraplyorganisation för kvinnoorganisationer. Vi står bakom våra medlemsorganisationers arbete mot kvinnoförtryck och rasism, och samarbetar gärna med andra som vill samma sak.

Vi vill på intet sätt bagatellisera innehållet i den film vår medlemsorganisation Varken hora eller kuvads ordförande Amineh Kakabaveh av misstag delade på Facebook. Tvärtom har vi stor respekt för er och många andra människors rättmätiga upprördhet.

Men en inkluderande rörelse måste också kunna förlåta. Det är ett stort problem för demokratin att förtroendevalda, framförallt kvinnor, döms så hårt för sina felsteg. 

Exemplen är många på de kvinnliga förtroendevalda som efter drev och kritik inte längre orkat fortsätta sin viktiga kamp. Låt inte Amineh Kakabaveh bli ytterligare en. Hon har betytt och betyder så mycket för arbetet mot våld och förtryck och för många flickor och kvinnor.

Sveriges Kvinnolobby träffas gärna för att ta del av era viktiga perspektiv och prata om hur vi tillsammans kan fortsätta arbeta för flickors och kvinnors mänskliga rättigheter.

Clara Berglund, generalsekreterare Sveriges Kvinnolobby

Anna Giotas Sandquist, ordförande Sveriges Kvinnolobby

Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad: