Alla sexköp är inte som du beskriver

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Replik från "Lisa" om prostitution

REPLIK. Åsa Regnérs åsikter är exakt vad som publiceras konstant i frågan om sexköpslagen. Det ges sällan utrymme för dessa offer Åsa skriver om.

Jag har sålt sex under några år. Jag hade en trygg uppväxt i en villaförort till Stockholm, har aldrig blivit utsatt för övergrepp och missbrukar ingenting. Under tiden jag sålde sexuella tjänster såg jag det aldrig som att jag ”sålde min kropp”. Det var en tjänst och jag gjorde det med glädje.

Det är på tiden att låta de män, som av många olika anledningar köpt mina tjänster, få upprättelse. Alla sexköp är inte som Åsa beskriver.

För att debatten om sexköp ska vara balanserad och nyttig behöver Åsa och våra andra politiker erkänna att det existerar frivillig sexhandel.

Separera oss som väljer att träffa människor som vi innan mötet kan skapa oss en uppfattning om, sätta gränser med och tjäna fina pengar på från de som är faktiska offer.

När ni gör mina kunder till brottslingar gör ni mitt arbete farligare än det behöver vara.

Jag får veta mindre om dem för att de utför en brottslig handling, trots att jag gör det frivilligt. Ni späder på stigmat och kallar mig; en vuxen, välutbildad kvinna med heltidsjobb för ett ”offer”. Det är orättvist och kontraproduktivt.

Jag träffar och har kontakt med många sexarbetare, vissa i min situation och andra en sämre. Om det inte vore så stigmatiserat skulle jag inte behöva vara anonym och kunna hjälpa ännu fler men i stället lägger Åsa locket på och trycker ned handeln ännu längre under jorden.

"Lisa"

Redaktionen känner till skribentens identitet

Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN