Debatt

Vänsterpartiets framtid är en öppen fråga

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Vägval vänster sitter just nu och funderar över om de ska bilda nytt parti. Svaret kan inte vara så svårt. Det finns knappast utrymme för ett vänsterparti till. Särskilt inte med tanke på att Gudrun Schyman också är i full färd med att bilda parti.

Vänsterpartiets kollaps är en sorglig historia. Det är också lätt att glömma den magspark Gudrun Schyman ger sitt gamla parti när hon nu bildar eget. Debatten har varit så fokuserad på det nya kvinnopartiet och inte på det faktum att vänsterpartiets mycket populära ledare inte bara splittrar partiet utan också utmanar det.

I Vägval vänster finns flera tunga namn. Bland andra Johan Lönnroth som varit en av vänsterpartiets frontalfigurer och ideologer i många år.

Nu vänder en stor samling tunga politiker partiet ryggen, och kanske är det framför allt Lars Ohly som kritiken är riktad emot. Han har fullt sjå med att hålla ställningarna och låtsas som om han har kontroll över situationen. Så är det givetvis inte. Vänsterpartiets framtid är en öppen fråga. Allt kan hända. Lars Ohly är bara en bricka i ett spel.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning