Jag har aldrig varit främlingsfientlig!

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Bert Karlsson: Sluta förfölja folk med en åsikt i flyktingfrågan

Bert Karlsson upprörs av att utpekas som ”mysrasist” av bland andra Musse Hasselvall.
Foto: Foto: OLA AXMAN
Bert Karlsson upprörs av att utpekas som ”mysrasist” av bland andra Musse Hasselvall.

Det finns ett missnöje som gör att folk väljer att rösta på Sverige­demokraterna.? Det är också det missnöjet som politiker och antirasister borde inrikta sig på i stället för att som nu ignorera problemen och i stället driva häxprocess mot mig som person. Nu senast i tv-programmet ”Välkomna nästan allihopa” och här på debattsidorna i en text om ”mysrasism”, skriven av programmets upphovsmakare.

Jag måste en gång för alla klargöra: Ny demokrati var aldrig ett främlingsfientligt parti. Inte jag och inte Ian Wachtmeister. Vi var ett parti som var missnöjda med den politik som den styrande regeringen förde och invandringsfrågan var bara en liten del. Allt som vi 1991 hade på vårt partiprogram i flyktingfrågan har i dag genomförts och mer därtill.

Visst verkar det lite konstigt när antirasister går 18 år tillbaka i tiden för att granska Ny demokrati och samtidigt jämför oss med Sverigedemokraterna. Visst kan det i politikens hetta ha sagts ett och annat förfluget ord, men det är konstigt att ingen i samma debatt nämner Janne Josefssons valstugeavslöjande. Jag vill påminna om att när kameran var av sades betydligt värre saker från de etablerade partierna än vad Ny demokrati någonsin sa.

Antirasisterna använder sig av precis samma taktik som Sverigedemokraterna beskylls för att använda sig av. De tar misstolkade citat från kvällspressen för att hänga ut mig som främlingsfientlig och gör samtidigt citaten till sina egna sanningar, precis på samma sätt som Sverigedemokraterna sägs snedvrida verkligheten.

På humorsajten 1?000 apor tog jag upp ett skämt tillsammans med ståuppkomikern Zoran ­Ismail. Det var för att belysa två grupper du absolut inte får skämta om. Säger du något om invandrare och svarta är du direkt rasist, medan kineser, samer, norrmän, blondiner eller finnar får tåla allt möjligt i historieväg. Fräckisen jag drog hade dock Utbildningsradions tv-program ”Välkommen nästan allihopa” fastnat i och utmålade mig sedan felaktigt som främlingsfientlig. Tyvärr sker samma sak i flyktingpolitiken. Kritiserar du den så blir direkt anklagad för rasism.

Nyligen presenterade Socialdemokraterna sitt partiprogram. ­Inte ett enda förslag på hur partiet ska lösa den felaktiga flyktingpolitiken fördes fram. Den politik som exempelvis har skapat över 100 gettoliknande områden. I början av 90-talet fanns nästan inga sådana områden i landet. Inget sades heller om alla hedersmord och den förföljelse som sker på kvinnor i olika sammanhang, ­eller om områden som drabbas av bilbränder och andra bråk. Om dagens styrande absolut vill ha bort Sverigedemokraterna från den politiska scenen så jobbar de på helt fel sätt. ?Det finns ingen som arbetar aktivt för att lösa de problem som får folk att rösta på Sverige­demokraterna, utan alla politiker tävlar i stället i om att ta mest avstånd från partiet.?

Ny demokrati försökte göra det. Och fortfarande, 18 år senare, håller debattörerna på och ältar gamla och feltolkade citat i syfte att sätta dit och jämföra Ny demokrati med Sverigedemokraterna.

Missnöjet med landets politik måste upp till ytan. Och därefter behövs en helt ny inriktning i invandringsfrågor. Vi kan inte ha 100 gettoliknande områden, där sju–åtta personer lever tillsammans i en liten etta och där gangsterledare hyllas som hjältar och poliser som bovar. Det är självklart att det skapas problem när sådana områden växer sig allt större. Det handlar helt enkelt om livskvalitet, för de personer som kommer hit. Politikerna måste också vända synen på hedersrelaterade brott. Det kan inte vara rimligt att det är brottsoffren som måste gömma sig medan gärningsmännen går fria.

Sverige måste också ta tillvara på de utbildade människor som kommer hit. Det finns läkare och tandläkare som städar på Sahlgrenska, bara för att deras utbildning inte godkänns i Sverige. Det vore som om vi underkänner hela världens medicinska kompetens och utbildning. Sverige har troligtvis de bäst utbildare taxichaufförerna i världen bara för att deras utbildningar inte duger här.

Den enda politiker som försökt förändra invandrarpolitiken och lyckats är Göran Johansson (S) i Göteborg. Hans projekt med att flytta flyktingar från invandrartäta områden till Norrland för att skapa bättre livskvalitet var det första steget. Fast tyvärr fick Göran inte ens gehör inom sitt eget parti för den här lösningen.

Så sluta att förfölja folk som har en uppfattning i flyktingfrågan. För om något inte görs konkret kommer Sverigedemokraterna att få betydligt fler röster i nästa val än vad dagens styrande politiker någonsin kan ana. För tyvärr har det redan gått så långt att flyktingarna själva har börjat rösta på Sverigedemokraterna.

Bert Karlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN