Debatt

Tänk om!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Det är lite lustigt att just moderaterna avvecklar försvaret. Detta parti som genom årens lopp har varit försvarets främste vapendragare. Nu ska 9?500 soldater försvara Sverige. Lägg dessutom till att vi är ett stort land med gles befolkning. Polis, åklagare och rättsväsende drar sig tillbaka och vi får enorma ytor av laglöst land där i princip ingen bor. Lämnar vi Stockholm behöver vi inte åka många mil förrän vi kommer till rena ödemarken där inte ens en bärgningsbil går att uppbringa.

Sverige är attraktivt för andra länder. Med den överbefolkning som är har vi väldigt mycket som andra länder eftertraktar. Enorma folktomma ytor, åkermarker som ligger i träda, stora skogar och malmfyndigheter. Och om vi inte längre befolkar vårt territorium då kan andra länder göra anspråk på det. Till med kanske få rätt ur folkrättslig synpunkt.

Tänk om Norge och Finland bestämmer sig för att hämnas på oss stöddiga svenskar som alltid har levt på svunna tider då vi var en stormakt? Nu har inte vi längre ett försvar som kan mäta sig med grannländerna. Finland upprustar sitt försvar och satsar mycket på armén och Norge utvecklar stenhårt sitt samarbete med Nato. Ack ja, vi vore ett lätt byte.

Inte ens Hemvärnet kan hjälpa oss i en sådan krissituation.

Läs Lotta Grönings blogg

Lotta Gröning

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning