Debatt

Ser du inte problemen? Välkommen till Malmö

Replik från SD i Malmö om utsatta områden

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Roger Johansson och partikollegorna i S är mer än välkomna ner till oss för en kvällspromenad i något av Malmös särskilt utsatta områden, så kanske de kan få upp ögonen för vad ett utsatt område faktiskt är, skriver Magnus Olsson.
Roger Johansson och partikollegorna i S är mer än välkomna ner till oss för en kvällspromenad i något av Malmös särskilt utsatta områden, så kanske de kan få upp ögonen för vad ett utsatt område faktiskt är, skriver Magnus Olsson.

DEBATT

REPLIK. Vi kan konstatera att Socialdemokraternas lokalpolitiker i Forshaga, Roger Johansson, har behållit skygglapparna på. Den situation som Johanssons moderparti har försatt Sverige i är högst påtaglig för oss andra runt om i Sverige, inte minst i Malmö.

Här kantas vardagen av utanförskap, höga kostnader för socialbidrag och av hemlöshet. Därtill har vi kriminaliteten som mer eller mindre tagit hela stadsdelar i besittning där de ostört kan bedriva sina illegala verksamheter.

Under förra året ryckte det Nationella Bombskyddet ut på sammanlagt 121 olika sprängdåd i Sverige. En fjärdedel av dessa skedde i min hemstad, Malmö. Sju stycken bara i november.

121 sprängdåd på ett år är 121 sprängdåd för mycket. Roger Johanssons debattartikel signalerar med all önskvärd tydlighet att Socialdemokrater, lokala som nationella, inte tar situationen på allvar, eller kanske ser de inte skogen för alla träd.

Malmö ligger i framkant i den bemärkelsen att vi var först med att ta emot ett övermäktigt antal invandrare. När etableringstiden löpt ut och stödet från staten upphört blir de ekonomiska sviterna mycket svåra.

Det är en liknande situation som många andra kommuner i dag står inför – mycket tack vare Roger Johanssons socialdemokrater i regeringen.

För den oinitierade kan det vara svårt att se den fulla vidden av den samhällsutveckling vi genomgår i dag i Malmö.

Roger Johansson med partikollegor är mer än välkomna ner till oss för en kvällspromenad i något av Malmös särskilt utsatta områden, så att de kan insupa atmosfären och kanske få upp ögonen för vad ett utsatt område faktiskt är.

Utsatta områden är ett problem som Socialdemokraterna inte såg komma men som vi sverigedemokrater tidigt varnade för och som vi kraftigt ville bekämpa. Genom bland annat kameraövervakning, lokala ordningsvakter, samverkan med Polis och andra rättsvårdande myndigheter. Att kommunen måste göra sin del genom olika tillsynsinsatser mot illegala verksamheter har i dag blivit en nödvändighet.

Vi måste också kraftigt skärpa kontrollen mot alla former av bidrags och välfärdsfusk. Skrota ebo-lagen och dessutom tydligt redogöra för massinvandringens konsekvenser och kräva ett invandringsstopp till Malmö.

Vår situation är knappast unik, men vi har erfarenhet av vad utvecklingen kan leda till. Samma situation knackar nu på dörren hos en stor mängd av Sveriges andra kommuner. Den yttersta frågan är huruvida Socialdemokraterna kommer kunna lösa dessa omfattande problem. Vi vet alla svaret på den frågan, vi har ju trots allt facit i hand.


Magnus Olsson, oppositionsråd i Malmö (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Texten är en replik. Läs hela debatten här

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Integrationen i Sverige

LÄS VIDARE

DEBATT Nej SD, hela Sverige är inte ett utsatt område

ÄMNEN I ARTIKELN

Integrationen i Sverige

Forshaga

Socialdemokraterna

Sverige

Malmö

Sprängdåd

Hemlösa