ÅSIKT

Du är född för att dö

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Liz Wennberg: Ibland har jag funderat på att kanske frysa ner mig

Foto: Liz Wennberg har svårt att bestämma sig för om hon ska jordfästas eller kremeras – men hon tänker dö i juni. OBS! Personen på bilden har inte något med texten att göra.

Min enorma dödsångest har börjat tära på mitt vardagsliv. Jag har svårt att bestämma mig för om jag ska bli jordfäst eller kremerad. Eller ska jag inte bestämma det? Ska jag överlåta det till min familj för att slippa tänka på eländet?

Jag har i alla fall bestämt mig för att det skulle vara bäst att dö i början av juni, då har jag liksom dött klart till i oktober, när det börjar bli jävligt kallt i jorden.

Frågan är om jag kommer till himlen eller helvetet. Jag har en känsla av att jag kanske är aktuell för kolskottning efter jordelivet.

Jag är så himla frusen av mig, så om jag ser så på saken är ju kremering att föredra. Men frågan är då om jag är så pass frusen att jag behöver eldas upp??

Ligger jag i kistan blir jag till slut jord, av jord är du kommen vill jag minnas att det heter, och det kanske är det man ska gå efter?

Ibland har jag funderat på att kanske frysa ner mig. Inte i frysen här hemma utan i USA. Det är väl där de gör sånt. Men det ska visst vara väldigt dyrt. Jag har knappt råd att leva, hur ska jag då ha råd att dö?

Jag har trott att jag är ganska ensam om mitt dilemma men har förstått att det finns några fler som grubblar över samma saker.

Om allt känns bra och smärtfritt, trots en etta med jordgolv och oinbjudna gäster, så lovar jag att komma tillbaka som en duva och skita på ditt fönsterbleck. Då får du ditt svar på att hur du än gör så blir slutsatsen densamma. Du har kommit till jorden för att dö. Det enda du måste göra.

Liz Wennberg