ÅSIKT

Våga säga något nytt, politiker!

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin duellerar på lördag. Den ena i Vaxholm, den andra i Rinkeby. Det är väl knappast någon som blir förvånad över scenariot. Överklassens eleganta salonger ställs mot den invandrartäta förorten.

Höger och vänster – gräddfil och utanförskap!

Ursäkta, men jag blir lite trött! Ska vi inte kunna förvänta oss mer av våra folkvalda politiker, tillika toppnamnen i svensk inrikespolitik?

Nu hoppas jag innerligt att talen inte blir lika förutsägbara! Det är dags att Mona Sahlin presenterar något annat än analysgrupper. Nu har vi väntat sedan i mars på den nya socialdemokratiska politiken. Analysgrupperna som ska sätta Mona Sahlin på kartan arbetar långsamt.

Fredrik Reinfeldt har som statsminister också hamnat i skymundan. Hans fru Filippa tar en betydligt större plats i media. Häromdagen berättade hon som sommarvärd i P1 om livet och framtiden.

Jag hoppas att dessa två politiska giganter ger oss lite nya tankar. Svensk inrikespolitik behöver en vitamininjektion. Ideologisk pajkastning förbättrar inte skolan, minskar inte sjukskrivningarna och stimulerar inte nyföretagandet. Högst på min önskelista inför partiledarnas framträdanden står ändå demokratifrågan.

Den representativa demokratin fungerar väldigt dåligt numera. Det är dags att ta det problemet på allvar.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM