Debatt

Politikerna urholkar Sveriges neutralitet

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Jag börjar undra om jag är arbetsskadad som opinionsbildare? Jag blir förbannad på så mycket. Ibland skriver folk till mig och frågar, tycker du ingenting är bra? Givetvis gör jag det, men jag har sökmotorn på det som jag tycker är dåligt.

I går var jag arg på politikernas naiva syn på väljarna när det gäller allianspolitiken. I dag är jag ännu mer upprörd över en Sifo som hävdar att motståndet mot Nato krymper. Är någon förvånad? Denna Sifo visar hur politiker agerar när de bryter ner ett folkligt motstånd.

Svensk neutralitetspolitik har urholkats och avskaffats. Politiker låtsas som om vi är alliansfria trots att vi inte är det. När allt är avskaffat och ingenting av värde består då är manegen krattad. Samma politiker som gått i god för alliansfriheten kan dra slutsatsen: vi kan ju lika gärna gå med i Nato för vi är ju redan där! Det är ju kräkläge.

Så där gjorde SJ också när det ville lägga ner linjer som de inte ansåg lönsamma. Först drog de in antalet avgångar. De få som fortfarande fanns kvar gick på tider när ingen kunde åka. Sedan sa företaget ett halvår senare, det är inte några som åker på den här linjen, därför läggs den ner.

Fiffigt va?

Lotta Gröning

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning