Publicerad:
Uppdaterad:

”Därför är det viktigt för mig att extraknäcka”

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Hillevi Engström (M) svarar på varför hon tar sidouppdrag

Moderaten Hillevi Engström (M) är, förutom riksdagskvinna, styrelseordförande i ett bolag, ledamot i ett bolag, ledamot i kommunfullmäktige i Sollentuna och ledamot i Rikspolisstyrelsen.

Varför är det viktigt för dig att extraknäcka vid sidan av jobbet som riksdagsledamot?

– Kontakten med verkligheten är jätteviktig. Jag jobbade som polis tidigare, vilket är helt omöjligt för mig att göra nu, därför försöker jag ha en fot ute på andra sätt. Via uppdragen träffar jag hyresgäster och engagerar mig i lokalsamhället. Däremot skulle det vara omöjligt för mig att ha ett annat yrkesjobb, det har jag inte tid med.

Hur stor del av dagen går till riksdagsarbetet?

– Det är som ett vanligt jobb, minst. Riksdagsarbetet tar ofta hela dagar och kvällar.

Och hur mycket tid och energi tycker du är rimligt att lägga på sidouppdragen?

– Det är ju en övervägningsfråga. Jag har alltid haft politiken som fritidsintresse och ägnar stor del av min lediga tid åt det för att jag tycker det är roligt. Till förtret för min man. Men det går inte att ägna sig åt de uppdragen på dagtid, utan det är tiden som blir över. Min princip är att får jag ett nytt uppdrag avvecklar jag ett annat.

Hur vet de som röstat in dig i riksdagen att du verkligen hinner göra ditt jobb?

– Det är viktigt är att ställa upp och vara ute i länet och prata på företag och skolor. Den dagen jag inte kommer och folk som ringer får svaret att "Hillevi svår att få tag på" kommer folk heller inte rösta på mig i personvalet.

Ulrika Lundberg

Publicerad:
Publicerad: