ÅSIKT

Moderaterna driver regeringen framför sig

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Replik från Jessica Polfjärd om blockpolitiken

Foto: Jessica Polfjärd, gruppledare för (M) i riksdagen.

REPLIK. Tomas Eneroth (S) ger uttryck för en stressad och svag regering. Det syns inte minst i bristen på reformer för att vända utvecklingen i ett Sverige som är på väg åt fel håll.

Moderaterna driver regeringen framför sig. Det är tydligt bland annat i migrationspolitiken, där regeringen till slut nu genomför flera av Moderaternas förslag.

Nästa vecka fattas till exempel beslut i justitieutskottet om att häva karenstiden för ID-kontrollerna, något vi föreslog från början. Samtidigt har riksdagen fattat beslut om nästan 200 av allianspartiernas förslag, om bland annat straffskärpningar, mer kunskap i skolan och arbete mot våldsbejakande extremism.

Moderaterna och Alliansen har visat att vi är beredda att träffa breda överenskommelser med regeringen. Till exempel i Energikommissionen och bostadssamtalen.

Regeringspartierna har dock så svårt att komma överens med varandra att arbetet, inom båda dessa områden, inte kommer framåt. Det är inte ansvarsfullt.

Alliansen fortsätter att samarbeta med varandra i riksdagens utskott och lägger fram gemensamma förslag. För att Sverige ska klara att möta dagens utmaningar och stå rustat för framtiden krävs stabila offentliga finanser. Allianspartierna presenterade i vårbudgeten våra gemensamma prioriteringar och vår plan för en politik tillbaka till överskott. Vi kommer att lägga fram ett gemensamt valmanifest inför valet 2018.

Eneroths påståenden är ännu ett försök att blanda bort korten där regeringen använder tomma uttalanden och symboliska markeringar i stället för att genomföra de nödvändiga reformer som krävs för ett Sverige som kan mer.

Jessica Polfjärd

Gruppledare för Moderaterna i riksdagen

Läs Tomas Eneroths debattartikel: M närmar sig SD - och det skrämmer

ARTIKELN HANDLAR OM