ÅSIKT

Sen kom smällen...

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

När Fredrik Reinfeldt stod som valets segerherre tycktes det som han tänkt på allt. Han hade slagit socialdemokraterna med vänsterretorik, han hade knockat dem i deras absoluta nischfråga, arbetslösheten. När sedan regeringen presenterades kändes det nytt och fräscht också för många besvikna sossar. En finansminister med hästsvans och ring i örat. En förhållandevis ung regering och till råga på allt en statsminister som genast sträckte ut handen till socialdemokraterna. Imponerande!

Sedan kom smällen. Tre fuskministrar, en har redan avgått, en sitter väldigt löst och regeringen har tappat sin trovärdighet. Det handlar inte längre om politik. Bara om etik och moral och om det, som jag trodde, självklara kravet att leva efter de lagar och regler som riksdagen beslutat.

Vad levde jag i för samhälle? Nu har jag begripit att det är inne att bryta mot lagar man inte gillar i nyliberala kretsar. Många ser det till och med som en ära och önskar att de blir åtalade och därmed föregångare åt sina gelikar. Det var väl också därför de glömde informera statsministern. Att inte betala tv-avgifter och ha bolag i skatteparadis är ingenting att bry sig om. Jag undrar; vad finns det mer för proteströrelser inom högern?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM