ÅSIKT

"Vi bor under vattnet i glashus"

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: Boendet Isen på Arktiskt och Antarktis har smält bort och svämmat över flera länder. Vi bor under vattnet i glashus om vi inte kan leva på Mars.
DEBATT

Det finns en magnet i bilarna som också finns i vägarna. Det är miljövänligt och krocksäkert. Det fungerar som radiobilar, bara en duns och krocken är över!

Maten är små tabletter fulla med allt möjligt. Allt från vegan- och vegetarianmat till den allra fetaste, godaste hamburgaren. Jag skulle vilja bo i något sorts robothus. Med robotar som passar upp en, städar, lagar mat m.m. Mikron, spisen, kylskåpet och skafferiet sätter igång av sig själva, fyller på sig själva och serverar maten. Det blir jättebra!

Och om jorden är förorenad bor vi på Mars i små, plåtigloos. Isen på Arktis och Antarktis har smält bort och svämmat över flera av jordens länder. Om det inte går att leva på Mars, så bor vi under vattnet i glashus. Glaset måste vara cirka 1m tjockt för att inte spricka, eller läcka.

Vi är mer färgglatt klädda och ingen bryr sig om hur någon ser ut. Barnen går i skolan och lär sig samma saker som idag. Men också mycket mer om rymden och varför alla länder ligger under vatten.

Det är min framtid om 50 år!

Katharina Sundh,

11 år i Rimbo