Debatt

”Viktigt att berätta om anabola steroider”

Dubbelmoral i tidningar och tv

  • Zendry Svärdkrona

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Hur kan man som ansvarig utgivare av tidningar/tv-program ena stunden frossa i att skriva/sända program som bara går ut att förmedla extrem sexualitet och nästa stund ha artiklar/program som förfasar sig över den tuffa värld som våra barn tvingas leva i (utnyttjande av barn, kroppsfixering med mera)?

Tyvärr har ni tappat en stadig köpare av er kvällstidning.

Rose-Marie Wennstig

Svar: Det här med sex har nog i alla tider varit ett känsligt ämne. Vissa tycker det är helt naturligt att prata eller läsa om sex, andra anser att sex är något fult som ska förtigas.

Vad du menar med artiklar om extrem sexualitet vet jag inte. Men enligt min syn på sex har vi inga sådana. Däremot har vi varje fredag en frågespalt med sexologen och psykologen Linn Heed. Det är en av tidningens mest lästa artiklar ska du veta.

Aftonbladet är en suverän tidning

Hur står du ut med alla dumma frågor och kommentarer som gäller dig och Aftonbladet? Själv har jag köpt Aftonbladet varje dag i 20 år och tycker att ni är helt suveräna. Jag har bara missat fyra Aftonbladet och det har varit under mina magoperationer. Om ni inte skrev om mord, olyckor, sorg, glädje, lycka eller som nu om våldtäkter, hur skulle vi vanligt folk få veta nånting?

Jag som har tre döttrar läser för dem om alla våldtäkter som sker nu och de går inte längre hem ensamma på kvällen.

Agnetha A-son

Svar: Jag tycker inte att frågorna är dumma och i mitt jobb som chefredaktör ingår att få både ris och ros från läsarna. Men visst skulle det vara underbart om alla våra läsare var lika trogna som du – fyra missade tidningar på 20 år, det måste vara ett svårslaget rekord.

Vad beträffar Aftonbladets kampanj mot våldtäkter så är du inte ensam om att uppskatta vårt initiativ. Jag har fått tusentals mejl från tacksamma läsare. Tyvärr har jag också fått en hel del mejl från människor som tror att lösningen på problemet är att kasta ut alla invandrare.

Vad är en nyhet?

Kunde vara intressant att höra din definition av ”nyhet”.

Björn Nilsö

Svar: För mig är svaret enkelt. En nyhet är något som ingen eller väldigt få har hört eller läst när tidningen kommer ut.

Ni smutskastar oss kampsportare

Det är ingen hemlighet att Aftonbladet i nio fall av tio bara väljer att skriva om kampsport då det hänt någonting som lätt kan framställas som negativt (Tyson biter av öron etc).

I Sverige finns det oerhört många aktiva kampsportare som gärna skulle läsa mer om sitt intresse, och då inte bara om sådana saker som blir bra skandallöp. Din tidnings val att ”smutskasta” oss påverkar ju faktiskt hur människor i vårt land ser på oss, och det är inte kul att gång på gång behöva motbevisa den stereotypa bild som ni bidrar till att folk har.

Viktor

Svar: Du har rätt i att Sportbladet inte speciellt ofta skriver om kampsport, där kan vi säkert bli bättre. Men det är ju heller ingen hemlighet att det förekommer en del skit runt sporten. Många?använder sig till exempel av anabola steroider för att bygga upp sin kropp. Sånt är också viktigt att berätta om.?

Publisert: