Debatt

Stora vackra ord som i praktiken inte betyder något

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

– Det är otroligt. Det här visar att vår politik håller för granskning! utbrast Sven Otto Littorin, moderaternas partisekreterare, i går när SCB:s väljarbarometer slog fast att alliansen tagit ledningen.

Otroligt är ordet, och det blir ju ännu märkligare när moderaterna själva tycks så förvånade. Den moderata politiken har bara fått en snyggare förpackning, men det är nog inte därför som arbetare tröttnat på regeringen. Det är nog snarare så att många upplever att socialdemokraterna suttit lite för länge vid makten. Blivit lite för självgoda och lyssnar för lite på fotfolket. Det finns en allmän uppfattning att det behövs något nytt.

Alliansen får draghjälp. Nu senast med EU-domstolens utslag om Apoteksmonopolet. Den domen betydde ingenting, sa vård- och omsorgsminister Ylva Johansson för några veckor sedan. I går meddelade hon att nikotintuggummi och andra receptfria varor ska börja säljas i matbutikerna.

Ylva Johansson utspel i frågan är symptomatisk för den socialdemokratiska politiken. Stora vackra ord som i praktiken inte betyder något.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning