ÅSIKT

Kompetenskrisen förtjänar seriös dialog

Replik från Bemanningsföretagen om hyrpersonal

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Bemanningsföretagen har sedan slutet av 2011 varnat för en kompetenskris i vården och försökt få till en dialog om hanteringen av detta. Det har varit en kamp i motvind, skriver Eva Domanders.
DEBATT

REPLIK. Om man vill minska kostnaderna måste man upphandla från seriösa aktörer och föra dialog med specialister på kompetensförsörjning.

Vi hoppas att Annika Strandhäll nu tar vårt erbjudande om samverkan och ser till att denna dialog kommer till stånd. 

Bemanningsföretagen har sedan slutet av 2011 varnat för en kompetenskris i vården baserat på stora pensionsavgångar, demografiska faktorer och ett ökat vårdbehov och försökt få till en dialog om hanteringen av detta. Det har varit en kamp i motvind.

Vi är specialister på matchning, rekrytering, bemanning och omställning av vårdens medarbetare. Men det är inte förrän i den akuta krisen vi får komma till departementet – då på vårt eget initiativ.

Bara 39 procent av marknaden för inhyrning sköts i dag av auktoriserade bemanningsföretag med kollektivavtal och flera landsting saknar helt upphandlade leverantörer. I stället gör landstingen dyra direktuppköp, så kan vi inte ha det.

Landstingen kan lära av vårdens mycket uppskattade arbetsgivare – de auktoriserade bemanningsföretagen – om de vill locka och behålla medarbetare. Samtidigt måste landstingens ekonomi gå ihop med kompetensförsörjningsbehoven.

Om detta behöver vi ha en seriös dialog mellan specialister, parterna, SKL och Socialdepartementet som leder till konkret kunskapsstöd och samverkan. Vi organiserar de företag som är en del av lösningen.

Vi hoppas nu att Strandhäll tar initiativ till den dialog som behöver komma till stånd.


Eva Domanders, styrelseordförande Bemanningsföretagen


Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM