Debatt

Politikerna struntar i Morgongåva

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

1351 invånare bor det i Morgongåva. I går kom beskedet att 51 anställda vid Akademibokhandelns lager i samhället blir av med jobbet. Akademibokhandeln lägger ner sin verksamhet och lagret flyttas över till Green Cargo i Norrköping.

Jag undrar om Akademibokhandelns styrelse för en sekund har funderat över vad uppsägningen av 51 anställa i Morgongåva innebär? Enligt företagets vd kommer alla anställda i Morgongåva erbjudas jobb i Norrköping. Men det är knappast någon tröst för Morgongåva. 51 jobb i Morgongåva kan säkert jämföras med att staten avvecklade alla sina arbetsplatser i Stockholm. Ni kan tänka er vilken katastrof. Ni kan också tänka er vilket ramaskri det skulle bli om Stockholm drabbades lika hårt.

Men när det gäller Morgongåva är det just inga som bryr sig. 1351 invånare är ingen stark lobbygrupp. Människorna på orten betyder just ingenting för partierna heller. Det är röster de kan undvara. Städerna är viktigare, medelklassen är viktigare. Morgongåva är ett av många samhället som politikerna struntar i. Morgongåva är inte ensam i sitt elände. Sverige håller på att ödeläggas med politikernas goda vilja. Kommunalpolitikerna finns visserligen kvar i ödemarkens sista utpost. Men också de sitter mest och suckar om att de inte har råd att satsa på något, och så väntar de som vanligt på regeringens goda vilja.

Läs Lotta Grönings blogg

Lotta Gröning

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Lotta Gröning

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Gröning