Daniel Suhonen: S-kongressen får avgöra vem som är mest trovärdig

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Slutreplik om vinster i välfärden

Av svaren från pr-konsulten Jan Nygren och Karin Svanborg-Sjövall, Timbro, att döma är den svenska politiska och ekonomiska eliten ovan vid att bli motsagd. Säger man emot med välgrundade argument tar den en i örat och säger: ”skäms”. Men jag skäms inte. Jag argumenterar i sak. Att däremot som Svanborg-Sjövall citera saker som jag inte sagt i min artikel är märklig argumentationsteknik.

Som medlem i Socialdemokraterna, valt ombud på S-kongressen och chef för det fackliga idéinstitutet Katalys, utnyttjar jag min frihet att föra fram min åsikt.

För mig är det häpnadsväckande att S-ledningen inte vill stoppa vinstdriven välfärd eftersom allt pekar mot att detta kommer leda till sämre och dyrare välfärd och på sikt till ökade klassklyftor.

Vad jag för fram med envishet är fakta och ideologi och mot denna argumentation står egentligen bara ett koppel välbetalda välfärdslobbyister som försvarar S-ledningen.

När S-ledningens argumentation i vinstfrågan exakt liknar det som återkommande sagts av välfärdslobbyisterna tycker jag det är värt att påtala eftersom det är en viktig demokratifråga. Det är inte att tysta debatten.

Men när 90 procent av folket är tveksamt till vinst och 8 procent är positivt till vinst är det märkligt att S-ledningen av valtaktiska skäl går på minoritetens linje. Nu är det upp till S-kongressen att besluta om det är Timbro eller Katalys som har de trovärdigaste argumenten.

Daniel Suhonen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN