Debatt

Socialdemokraternas plan för att vinna valet

Tobias Baudin: Största kampanjen vi någonsin genomfört

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I dag presenterar vi socialdemokrater vår plan inför valet i höst. Vi duckar inte för de problem som finns och vet vad som krävs för att lösa dem, skriver Tobias Baudin.
I dag presenterar vi socialdemokrater vår plan inför valet i höst. Vi duckar inte för de problem som finns och vet vad som krävs för att lösa dem, skriver Tobias Baudin.

DEBATT

DEBATT. I dag presenterar vi socialdemokrater vår plan inför valet i höst – en strategi som slår fast var skiljelinjerna går i svensk politik.

Vi är tydliga med att en god skolgång, hög kvalitet i vården och ett tryggt arbetsliv ska vara en självklarhet för alla.

Vi vet vad som krävs för att stoppa kriminalitet och droghandel. Och vi kommer inte vika en tum från våra grundläggande värderingar.

Samtidigt är det uppenbart att både Moderaterna och Sverigedemokraterna saknar den respekt som väljarna förtjänar. Nu behövs nya krafttag för att lösa samhällsproblemen.

Detta ser vi fram emot att tala mer om i valrörelsen.   

Vi duckar inte för de problem som finns och vet vad som krävs för att lösa dem. Våra prioriteringar är glasklara.

Valkampanjen kommer att vila på budskap om vad vi vill göra för att med full kraft motarbeta segregationen.

Vi måste utveckla välfärden och se till att inte en enda skattekrona hamnar i fel händer. Och när det kommer till jobben och klimatomställningen duger det inte att luta sig tillbaka på gamla meriter.

Nu krävs ett ledarskap som skyndar på nyindustrialiseringen av vårt land och säkerställer att de nya arbetstillfällen som skapas är bra jobb med kollektivavtal.

Den politiken kan bara ett parti med trovärdighet stå för, och det är Socialdemokraterna.

Än så länge har Moderaterna och Sverigedemokraternas utspel framför allt handlat om att man vill stoppa Magdalena Andersson från att bli statsminister och undergräva regeringens handlingsförmåga.

I dagarna har KU-anmälningarna duggat tätt och till och med borgerliga kommentatorer undrar om det är värdigt att anmäla regeringen i tid och otid. Men det finns anledning till oro.

Kristersson och Åkesson delar en högerkonservativ värderingsgrund som är tydligare än någonsin. De är eniga om att gå till val på en politik som gynnar samhällets ekonomiska och sociala toppskikt, med avsikten att urholka vanligt folks känsla av värdighet och respekt när möjligheterna till ett bra liv försämras.

Det är en farlig högerpopulistisk strategi som riskerar att drabba svenska löntagare hårt.

Socialdemokraterna kampanjar för framtiden. Väljarna kan lita på att vår politik ger resultat på de problem som vårt land har. Och i land efter land finns tecken på att det är s-märkt politik som krävs.

I Tyskland vann socialdemokraten Olaf Scholz valet i höstas och i Norge gick vårt systerparti segrande i valet där efter att ha fört en kampanj för det stora flertalet.

Här på hemmaplan ser vi ett brett stöd för vår politik och de lösningar som Socialdemokraterna presenterar. Den positiva trenden ska vi förstärka. Vår politiska kurs ligger klar.

  • Vi ska vända på varje sten för att bryta segregationen och få bort våldet och brottsligheten.
  • Vi ska ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden.
  • Vi ska använda klimatomställningen för att skapa framtidens jobb med bra villkor i hela landet.

Vi ser fram emot att ta debatten och möta väljarna. Pandemin har krävt stora eftergifter av oss alla. Men pandemin får aldrig sätta stopp för det demokratiska samtalet.

Nu tar vi höjd för den största samtalskampanjen vi någonsin genomfört. Och det ska bli så roligt!

Med förhoppningen att snart bedriva valkampanj på gator och torg i hela vårt land är vårt budskap tydligt: Sverige kan bättre.


Tobias Baudin, partisekreterare Socialdemokraterna 


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Valet 2022

LÄS VIDARE

DEBATT Så ska Moderaterna få ordning på Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2022

Magdalena Andersson

Olaf Scholz

Tobias Baudin

Socialdemokraterna

Moderaterna

Sverigedemokraterna