ÅSIKT

Vi är inte en del av en smutskastningskampanj

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Tidningen ANT[i]: Vi är kritiska – vilket medierna ska vara

ANT[i] är en reportage- och debattinriktad nättidskrift som har funnits sedan 2005. Med mer än ett halft decennium som systemkritiskt oberoende tidskrift har vi medverkat till att göra ett alternativt debattutrymme både bredare och betydligt spetsigare än det man normalt tilldelas i samhällsdebatten.

För oss fyller bevakningen av progressiva partier ett särskilt syfte oavsett läsekretsens politiska hemmahörighet. Jag vill poängtera att vi inte är en del av en grön smutskastningskampanj, möjligheten att göra en kritisk analys är något som ni miljöpartister serverat oss. Ibland som öppet mål. Ibland med stort intresse, från vår sida.

Särskilt intressant för oss — som anar dyrkan och sömniga yrkesdefinitioner bakom MP:s prat om fritidspolitk och rotationsprinciper — är personkulten som uppstått kring enskilda miljöpartister.

Ett exempel på ett sömnigt och utspelat yrke är "partiledaren" med stort P. Miljöpartiet har alltid sagt sig vara kritiskt mot denna personkult, var tog kritiken vägen? Som utomstående betraktare av ett parti utan ideologiskt kompass blir jag inte förvånad om MP hittar nästa politiska stjärna i jetsetrymden.

Vi kommenterar MP utifrån ett kritiskt perspektiv, det är medias roll att förhålla sig öppet kritiskt. Ångström spekulerar i om det finns miljöpartister i vår redaktion. Lite lustigt. Relevant fråga är snarare vilken politisk analys som miljöpartister känner representerar läget i partiet bäst – många av våra läsare är miljöpartister, Ångström medräknad.

Felicia Åkerman
Chefredaktör Tidningen ANT[i]

ARTIKELN HANDLAR OM

Politik