Vi är på samma sida

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Botkyrkas politiker (S) och (MP): Vi gör den största satsningen för unga på decennier

Ni ungdomar i Alby har rätt.

Det har tagit lång tid att färdigställa de nya fritidsgårdslokalerna. Vi står på samma sida i den frågan.

Senast för två veckor sedan var Katarina Berggren (S) på den nuvarande fritidsgården i Alby och träffade yngre och äldre ungdomar. Det var ett givande och öppet samtal som vi gärna ser en fortsättning på.

Sedan vi var tvungna att riva de gamla lokalerna har fritidsgården varit inrymd i tillfälliga lokaler. Det är inte en optimal lösning och ingen skulle vara gladare än vi om de nya lokalerna kan invigas tidigare än maj 2015.

Beslutet om den nya fritidsgården på Albyvägen 7 fattades 2010, och vi har avsatt 32 miljoner för den största satsningen för en fritidsgård i Botkyrka på decennier.

Under det senaste året har bygglov tagits fram, projekteringen är genomförd och upphandlingen har påbörjats. Vi har haft förseningar i projektet, en orsak har varit godkännandet av branddörrar och utrymningsvägar.

De nya lokalerna är efterlängtade och vi har efterfrågat en etapplösning så att verksamheten kan flyttas över i olika faser. Tyvärr går det inte att bedriva verksamhet på en byggarbetsplats av arbetsmiljöskäl.

Både vi politiker och projektansvariga i kommunen har haft många möten och samtal med ungdomar i Alby.

Det pågår också flera referensgrupper där ungdomar är med och formar innehållet och utformningen av de nya lokalerna på Albyvägen 7. Vi forsätter givetvis de samtalen.

Katarina Berggren

gruppledare (S) i Botkyrka kommun

Dan Gahnström

gruppledare (MP) i Botkyrka kommun

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN