ÅSIKT

En myndighet för etik och moral?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Det var värst vad de sjukskriver sig de nya ministrarna. Det är ovanligt att så höga potentater är sjuka och till råga på allt den första veckan. Det är ungefär som när ungarna börjar på dagis. Den första tiden får de alla sjukdomar, men förkylningarna brukar sedan avta med tiden. När det gäller regeringen Reinfeldt tycks det mest vara ministrarna som försvinner. Det har fått många att undra hur sjuka de egentligen är? Dom kanske bara mår lite själsligt dåligt sedan de upptäckt att det inte var så kul att vara samhällsomstörtare. Det går an att licensskolka och köpa svart när man inte har något representativ makt.

Jag undrar om Reinfeldt följer sitt eget principbeslut och kräver att ministrarna visar sjukintyg från första dagen. Som skattebetalare vill jag väldigt gärna veta.

Alliansens alla partiledare är ju överens om att det fuskas för mycket i samhället och att åtgärder måste vidtas. De snackade till och med om bilda en myndighet för etik och moral.

Men just nu är det väldigt tyst! Alliansen vann valet och vips försvann tre partiledare. Leijonkungen ryter inte längre, Maud tycks ha tappat talförmågan och Göran Hägglund är han månne i Bankeryd?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM