ÅSIKT

Snart bara en sekt kvar av folkrörelsen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jag tycker att inrikespolitiken är ganska trist just nu. Inget nytt utan bara en massa skit och gammal skåpmat. Vi har en ny regering och många hoppades säkert att de skulle ta nya tag och visionärt leda landet.

Men ack nej. Det enda nya som hänt är ständiga skandaler inom regeringen. Ministrar ifrågasätts på löpande band och det flyt som Reinfeldt hade före valet är borta. Nu börjar vi på allvar ifrågasätta hans omdöme. Dessutom har vi den traditionella striden om socialförsäkringssystemen.

A-kassestriden har pågått i årtionden och de förändringar som nu sker var tydligt redovisade före valet. Alla som röstade borgerligt borde ha förstått vad som skulle hända. För alla andra är det givetvis självklart att protestera, men det krävs någonting mer för att förändra politiken.

Socialdemokratin som just nu är på dekis kommer inte att utvecklas bara för att sympatisörer anser att den nya regeringen är dum. Men partistrategerna tycks tro det. Det är märkligt att självkritiken, nytänkandet och framtidsdrömmarna är borta. I stället väljer partiet att blåsa till strid om parti­ledaren.

När sossar internt slåss om makten, när politiken är som bortblåst och när trovärdigheten är i botten lär det bara bli en liten sekt kvar av den forna folkrörelsen. Trist var ordet!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM