ÅSIKT

Öppet brev till alla fuzzball-älskare

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Hej!

Under de senaste veckorna har vi, såsom de flesta andra svenska män, suttit bänkade framför burken. Fotbolls VM. Det har varit en trevlig period tillsammans med teven men för att göra sporten än mer folklig och rättvis har vi några förslag på förbättringar och förändringar till VM 2006 i Tyskland: För det första så är det ju helt ojämna lag. Ta till exempel brassarna, de har Ronaldo, Ronaldinho och Rivaldo.

Vem har vi? Mjällby?

Vårt förslag för en rättvisare lagindelning är helt enkelt att domaren ställer upp alla spelare på en rad före matchen och räknar 1-2-1-2 och så vidare. Då blir alltså 1:orna lag 1 och 2:orna lag 2. Viktigt är att alla som vill får vara med. Men ställer tjejer upp så får de stå i mål. En enligt vår mening fullständigt onödig utgift för VM arrangörerna är att anställa domare. Vi tycker att någon av grabbarnas farsor kan ställa upp som domare, till exempel Mjällbys pappa. Tröjregeln tycker vi borde avskaffas, grabbarna borde få välja tröja själva.

Om vi skulle vara med i fotbolls-VM skulle vi ju mycket hellre ha en Maradona tröja istället för till exempel en Mjällby- tröja. En annan viktig orättvisa är detta med sportdrycken. Usch och fy så fubbigt det är att till exempel Fredrik Ljungbergs pappa alltid blandar isostar i sin sons vattenflaska när Mjällby får spela sina matcher på vanligt pissljummet, svenskt kranvatten. Så enbart vatten i vattenflaskorna! Och varför ska Hedman behöva stå i mål alltid!? Han kanske också vill göra mål, så vi tycker att spelare som Johan Mjällby kan offra sig för laget och stå i mål några matcher han med, för alla vet ju att det är tråkigast att stå. Om dessa förändringar träder i kraft inför nästa VM 2006 i Tyskland tror vi att tittarsiffrorna och folkhälsan kommer att skjuta i höjden.

Med vänliga fotbollshälsningar.

Jonas Teglund & Edvin Bredefeldt