ÅSIKT

Det är de andra partierna som låter invandringen dominera

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

REPLIK från Paula Bieler (SD) om SD:s politik

Foto: TT
Paula Bieler

Annika Hamrud hävdar att Sverigedemokraterna nu har bytt riktning. Efter en lång utläggning om hur vi tidigare tydliggjort att vi är ett parti med bred politik landar hon i slutsatsen att vi numer endast driver en fråga. Den slutsatsen är givetvis felaktig. Det är inte vi som låter oss styras av en enda fråga. Det är de övriga sju partierna låter migrationspolitiken överskugga alla andra områden.

I onsdagens budgetomröstning fanns tre alternativ. Vår budget erbjöd en sammanhållen politik med breda satsningar, och bäst vore förstås om riksdagen antagit den. Då hade Sverige fått en politik som såg till hela landet, investerade i en modern basindustri, gav förutsättningar för småföretag att växa, stärkte välfärden inte minst för våra äldre och dessutom effektivt hjälpte världens mest utsatta. Detta röstade övriga partier nej till.

Kvar fanns då två alternativ med begränsat reformutrymme och obefintliga satsningar på såväl välfärd som tillväxt, eftersom kostnaderna för migrationsadministration och så kallade integrationsinsatser tillåtits skena i takt med en i praktiken nästintill oreglerad invandring. Dessutom baserades siffrorna på alltför låga prognoser vilket medför att inte ens de knappa satsningar som aviserats hade kunnat genomföras.

Reinfeldt uttryckte det i termer om öppna hjärtan, Magdalena Andersson konstaterade det efter valet: statskassan är begränsad, och ansträngd. I det läget är vi det enda parti med en politik som möjliggör satsningar på fler områden än ett.

Paula Bieler,

riksdagsledamot,

integrationspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna

ARTIKELN HANDLAR OM