Debatt

Skrattretande från landets sämsta miljöparti

Replik om klimatfrågan från Benjamin Dousa, Muf

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Miljöpartiets klimatpolitik är inget annat än symbolpolitik, skriver Benjamin Dousa.
Miljöpartiets klimatpolitik är inget annat än symbolpolitik, skriver Benjamin Dousa.

DEBATT

DEBATT. På Aftonbladet debatt skrev Grön ungdoms språkrör en kaxig debattartikel om Moderaternas klimatpolitik och kallar företrädare för foliehattar. 

Detta är från partiet som haft företrädare tror på chemtrails och dansat regndans på fullmäktigesammanträden för att lösa vattenbrist.

Samtidigt har Hanna själv sagt att hennes pendlande med flyg till London och semesterresor beror på ett ekonomiskt system som mäktiga och rika män bestämmer över. Jag hade hoppats på en mer seriös ton från en ledande miljöpartist i en så viktig fråga som miljön.

Att som miljöpartist påstå att Moderaterna inte förstår klimatfrågan och att vi inte skulle bry om landsbygden är inte annat än skrattretande. Miljöpartiets klimatpolitik har dömts ut som ineffektiv av experter och deras politik är ökänt skadlig för landsbygden.

Miljöpartiets klimatpolitik är inget annat än symbolpolitik. Subventioner till elcyklar och elbåtmotorer som knappt har någon miljönytta tillåts äta upp budgetutrymme.

Ett annat praktexempel på misslyckad miljöpolitik var den stora satsningen Klimatklivet som innebar att staten medfinansierar klimatsatsningar. Den dömdes ut av oberoende Konjunkturinstitutet som uttryckte att “det är viktigt att stöden inte bara blir kostsamma slag i luften”.

Sen skulle jag inte vara så kaxig om jag representerade ett parti som misslyckats så kolossalt med att uppnå sina vallöften. Bromma flygplats och kolkraften i Tyskland är kvar, förbifart Stockholm byggs för fullt och förslaget om ett friår har inte blivit verklighet – helt emot Miljöpartiets vallöften.

Att Grön ungdoms språkrör skriver debattartiklar spängfyllda med hyckleri så här nära valet är inte så konstigt – det är så populistiska rörelser brukar agera. Men jag skulle nog också vara stressad som jag representerade partiet med Sveriges sämsta miljöpolitik.


Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Valet 2018

LÄS VIDARE

DEBATT. Moderaterna fattar inte klimatfrågan

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2018

Valet i Sverige

Benjamin Dousa

Miljöpolitik

Moderaterna

Grön ungdom

Hanna Lidström