Debatt

Fem blå skäl att sänka skatten

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

DEBATT

Enligt Per Schlingmann, partisekreterare, Moderaterna

Per Schlingmann.
Per Schlingmann.

1. Lägre skatt ger mer frihet åt människor och familjer att påverka sin egen situation. Det gäller framförallt personer med låga och normala inkomster. Låga skatter gör att människor får behålla mer av sin inkomst och att extra ansträngningar spelar roll. Sänkt skatt på arbete ger mer pengar att leva för och ökad trygghet. En person som jobbar heltid har fått över tusen kronor mer i fickan varje månad tack vare jobbskatteavdraget. På jobbskatteavdrag.se kan var och en räkna ut sin egen skattesänkning.

2. Lägre skatter för vanliga löntagare ger mer i plånboken, vilket leder till att fler kan konsumera och så håller vi uppe sysselsättningen i kristider som dessa.

3. Lägre skatter på arbete gör det mer lönsamt att arbeta och driva företag. Drivkraften att söka sig tillbaka till jobb från arbetslösheten och bidrag ökar. När det lönar sig bättre att arbeta minskar risken för att utanförskap. När fler jobbar får vi mer pengar till välfärdens kärna. Det är långsiktigt riktigt.

4. Forskning visar att sänkt skatt på arbete ger fler jobb. När det lönar sig bättre att arbeta söker människor som är arbetslösa fler jobb och de söker dessutom jobb i vidare kretsar. I kombination med åtgärder som gör det billigare och enklare för arbetsgivare att anställa, bidrar jobbskatteavdraget till regeringens mål att skapa fler jobb, fler företag och minskat utanförskap. Lägre skatt underlättar för företag att starta, växa och stanna i Sverige

5. Sänkt skatt på arbete kommer skapa långsiktigt bättre förutsättningar för Sverige att utvecklas. Alliansen ser till att arbetslösheten inte biter sig fast och ökar förutsättningarna för återhämtning när konjunkturen efter hand vänder uppåt.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt